8 January 2017

Carmen Dumitriu

SONY DSC

Deschidem radioul şi aşteptăm. De astăzi nu îi vom mai auzi vocea cu timbru deosebit, inconfundabil vorbind despre Dialoguri interculturale bucureştene, la Radio Bucureşti.
Vom trece, cu siguranţă, de multe ori, aşa cum am făcut-o şi altă dată, pe lângă sinagoga ce adăposteşte Muzeul de Istorie a Evreilor din România Şef rabin Dr. Moses Rosen, şi îi vom mulţumi, la fel ca toţi cei care îi vor trece de acum înainte pragul, şi ei, cea care cu tenacitate a militat în calitate de director ca acest muzeu să fie la fel de prestigios ca şi celelalte mari muzee din Bucureşti şi din România.
Ne vom aşeza la birou şi vom privi fotografiile de la numeroasele manifestări la care am colaborat, atât în capitală cât şi în întreaga ţară.
O plimbare prin curtea muzeului satului ne va aminti, cu siguranţă, de marea expoziţie la care am lucrat împreună, ultima, apreciată de publicul din ţară şi de cel din străinătate -Yiddische Welt in Rumenie – The Yiddish World in Romania.
De acum înainte ne va fi greu să vorbim despre Carmen, omul cu vocea ca un cântec, la timpul trecut.
Echipa Muzeului Naţional al Satului Dimitrie Gusti îşi exprimă regretul profund pentru pierderea unui prieten adevărat, a unui profesionist al cărui merit deosebit a fot acela de a sădi în inimi dragostea şi respectul pentru patrimoniul cultural naţional şi mondial.

Aprilie 2016