Titlu implicit

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Olimpicii României, spectacol cultural la Muzeul Satului

1 octombrie 2017

Elevii olimpici de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti au organizat duminică, 1 octombrie, un spectacol cultural la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”. S-a cantat, s-a dansat în spiritul tradiţiilor româneşti.

Evenimentul face parte din Proiectul P.I.A (Popular Înseamna Actual) din cadrul concursului Euroscola, lansat de Parlamentul European, anul 2017 fiind declarat „Anul Patrimoniului European”.

Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene.

Programul reunește periodic elevi de liceu din cele 28 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a se cunoaște între ei, de a-și împărtăși viziunile și așteptările.

Evenimentul Ziua Euroscola este organizat la Strasbourg de mai multe ori pe an. Fiecare eveniment reunește peste 500 de elevi din toată Uniunea Europeană care devin pentru o zi membri ai Parlamentului European. În această calitate ei discută în comisii și formulează propuneri legislative, dezbat propunerile în plen, adresează întrebări, fac comentarii și adoptă sau resping propuneri legislative.

 

 

Details

Date:
1 octombrie 2017
Event Category:

Venue

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30
Bucuresti, sector 1, România
Website Security Test