Titlu implicit

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tabăra de creaţie „Vara pe uliţă” – Înscrieri

12 iunie 2017 @ 10:00 - 30 iunie 2017 @ 16:00

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 3 iulie – 11 august 2017 proiectul pedagogic Tabăra de creaţie„Vara pe uliţă”, ediţia a XXV-a.

Proiectul care face parte din programul pedagogic Vacanță la Muzeul Satului  împlinește 25 de ani de la înființare și 10 ani de când este BRAND de țară. Ediția acestui an aduce în atenție publicația Taberei cât și meșerterii populari care ”au crescut” pasiunea copiilor pentru meșteșug și copiii care și-au întrecut maeștrii.

Înscrierile pentru cele 1300 locuri disponibile vor avea loc în perioada 12 – 30 iunie 2017.

Copii şi tineri, cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, dornici să înveţe din tainele meşteşugurilor tradiţionale româneşti sunt asteptati sa participe în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 10.00 – 14.00,  timp de 6 săptămâni la  atelierele: olărit, modelaj, încondeiat ouă, ţesut, opincărit, sculptură în lemn, icoane pe lemn, icoane pe sticlă, măşti populare, podoabe populare, împletituri textile, pictură naivă, păpuşi, instrumente muzicale, dansuri populare, jucării din lemn. Sunt organizate și ateliere de pictură, foto, teatru de păpuşi. 

Între orele 12.00 – 13.00 are loc Pauza de Divertisment  în care vor avea loc activităţi de socializare – jocuri tradiţionale din satul de altădată, concursuri, teatru, poezie, instrumente muzicale, circ, cunoașterea animalelor domestice, activități de prevenție și prim – ajutor, noţiuni de protecţie şi reguli de circulaţie, ateliere de jurnalism, de reciclare deșeuri, ateliere de trasee montane și de gătit pe munte, grădinărit, demonstraţii de gimnastică şi multe alte activităţi menite să îi antreneze pe copii într-o joacă educativă. 

Tabăra de creaţie „Vara pe uliţă” reprezintă o alternativă bună în a petrece vacanţa de vară în Bucureşti, într-un mod educativ. Atelierele propuse, dar şi activităţile din pauza de divertisment sunt gândite special pentru toate categoriile de vârste şi au menirea de a promova patrimoniul cultural material şi imaterial al României.

Programul Taberei precum și alte detalii de organizare, lista de parteneri și sponsori  – vor fi regăsite pe site-ul muzeului, pe pagina de Facebook a Muzeului cât și Blogg începând cu data de 15 iunie.

NU UITAȚI, ÎNSCRIERILE ÎNCEP ÎN DATA DE 12 IUNIE 2017!!

Vă așteptăm la ediția aniversară cu multe surprize și cu dorința  de a petrece o vară de neuitat!

Descarcă

Fisa inscriere

Regulament Tabara 2017 »

Fluturasi »

Details

Start:
12 iunie 2017 @ 10:00
End:
30 iunie 2017 @ 16:00
Event Category:

Venue

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30
Bucuresti, sector 1, România
Website Security Test