26 iulie 2018

CONScience 2018

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti organizează Conferinţa de conservare-restaurare „Doina Darvaş”, ediţia a XII-a, în acest an cu tema Anul European al Patrimoniului – Actualitate şi perspective în conservarea şi restaurarea patrimoniului.

În dorinţa realizării unui schimb de experienţă ştiinţific între specialiştii în cercetarea, conservarea şi restaurarea patrimoniului, şi a oferirii unui prilej de evaluare a realizărilor din domeniu în ultima sută de ani, vă invităm ca prin contribuţiile ştiinţifice selectate să atragem atenţia asupra evoluţiei artei restaurării în timp şi a priorităţilor momentului în ceea ce priveşte prezervarea patrimoniului şi corpul de specialişti dedicat.

CONScience 2018 se va desfăşura în perioada 6-8 noiembrie şi va avea următoarele secţiuni:

  1. Cercetarea ştiinţifică de laborator – condiţie necesară şi suficientă?!
  2. Studii de caz în conservarea şi restaurarea patrimoniului construit
  3. Strategii moderne în conservarea şi restaurarea patrimoniului mobil

În programul conferinţei va avea loc şi o sesiune de postere, cu tema „Bilanţul Centenarului în conservarea şi restaurarea patrimoniului cultural românesc”.

Lucrări ale conferinţei vor fi publicate în Buletinul de conservare-restaurare RESTITUTIO, volumul 12, în urma unui riguros proces de selecţie al comitetului ştiinţific al conferinţei, condus în acest an de doamna academician Georgeta Stoica.

Pentru transmiterea lucrărilor (redactate în română şi engleză), vă rugăm să respectaţi următoarele caracteristici: font Times New Roman, 12 puncte, la 1 rând, maxim 6 pagini de text, însoţite de un număr de maxim 8 imagini.

Termenul limită de trimitere a formularelor de înscriere şi rezumatelor este de 9 iulie, termenul de trimitere a textului integral în română şi engleză fiind de 25 iulie.

Vă mulţumim şi vă aşteptăm la ediţia din 2018!

Comitetul de organizare CONScience

Formular participare CONScience 2018

Program 2018

Website Security Test