7 august 2018

Dumitru Fărcaș

DUMITRU FĂRCAȘ

12 mai 1938 – 7 august 2018

A plecat să se odihnească puțin Dumitru Fărcaș, un nume de referință în galeria marilor virtuozi ai cântului la taragot, instrument care a făcut parte din ființa sa și cu care a dăruit lumii într-o manieră inconfundabilă folclorul acestui neam – tezaur scump al sufletului său.

Nu de puține ori Mitru Fărcaș a poposit la Muzeul Satului din București fiind adesea invitat de onoare la evenimente culturale de anvengură. A ales adesea Satul- muzeu din inima capitalei pentru a face cunoscute publicului noile sale albume discografice fiind eroul unor lansări de neuitat. De și mai multe ori, alături de alți corifei ai culturii române, a realizat emisiuni de radio și mai ales de televiziune, aici ACASĂ, cum numea Dumitru Fărcaș cu căldură și emoție Muzeul Satului.

Ne este greu să gândim că nu mai este alături de noi dar, cu certitudine Dumitru Fărcaș va fi mereu cu noi grație cântului bine rostuit la taragotul său fermecat, care i-a dat adesea apelativul de MAESTRU AL TARAGOTULUI.

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” îşi exprimă regretul profund pentru pierderea unui prieten adevărat, a unui om cu suflet mare, a unui profesionist desăvârșit.

Să vă fie drumul lin în lumea veșniciei, Maestre!

Dumnezeu să odihnească sufletul celui plecat și să aline sufletele celor care îl vor petrece în marea călătorie.

 

Conf. univ. dr. Paula Popoiu

Manager

 Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”