28 iulie 2017

Emilia Bubulac

1957 – 2017

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” îşi exprimă regretul profund pentru pierderea unui prieten adevărat, a unui profesionist care a avut meritul de a conserva în inimile oamenilor dragostea pentru tradiţiile româneşti şi folclorul autentic.

Cântecele sale gorjenești au răsunat de-a lungul timpului pe scenele din România și din străinătate, în emisiuni de radio și televiziune impunând-o pe aceasta în galeria marilor performeri ai cântecului popular românesc.

Vom păstra  mereu în amintire frumoasele emisiuni din seria popasurilor folclorice în vetre de tradiție românească. Amintim aici Festivalul Internațional de Muzică Populară. Caravana Folclorică IGF care s-a desfășurat la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” – partener al evenimentului – în anul 2014 unde contribuția Emiliei Bubulac a fost evidentă prin calitatea și ținuta artistică desăvârșită. Acest eveniment a adus pe scena muzeului, într-un dialog muzical unic, solişti de muzică populară din Argentina, Bulgaria, Belarus, Cehia, Franţa, Italia, Israel, Spania, Turcia.

Dispariția prematură a Emiliei Bubulac ne umple sufletul de tristețe, ne încearcă profunde regrete și gânduri de păstrare în veșnicie a glasului său inconfundabil.

Condoleanțe familiei îndurerate!

Dumnezeu să o odihnească în pace!