COMUNICAT DE PRESA – România, în Consiliul de Conducere al celei mai importante instituţii de cultură europene

  1. Acasă
  2. »
  3. Buletin Informativ
  4. »
  5. COMUNICAT DE PRESA –...

În perioada 21 – 24 august 2017,  a avut loc a 28-a Conferinţă Internaţională a Asociaţiei Muzeelor în Aer Liber din Europa – AEOM. Evenimentul, desfăşurat în Marea Britanie, a avut ca tema „Muzeul Antreprenorial şi Social – Planificare Strategică. Romania a fost reprezentată de   echipa de specialişti a Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” condusă de directorul general al acestei instituţii, conf. univ. dr. Paula Popoiu, care a susţinut prelegerea cu tema „Satul Nou – catalizator al minţilor deschise”. Conferinţa, derulată în mai multe muzee în aer liber din „ţara cărbunelui”, locul unde a început revoluţia industrială, a beneficiat de prezenţa preşedintelui Asociaţiei, doamna Katarina Frost şi a directorului muzeului Black Country Living Museum, domnul Andrew Lovett.

Evenimentul a reunit reprezentanţi ai celor 98 de muzee în aer liber din Europa, iar cu această ocazie a fost ales un nou preşedinte al Asociaţiei, în persoana lui Henrick Zipsane, directorul Muzeului Jamtli din Suedia. Pentru prima dată în ultimii 57 de ani România este reprezentată în acest prestigios for cultural european prin alegerea în Consiliul de Conducere al conf. univ. dr.  Paula Popoiu, directorul general al Muzeului Naţional al Satului. Numirea doamnei Paula Popoiu în boardul AEOM are la bază rezultatele obţinute până acum în proiectele de promovare a României şi patrimoniului naţional, prestigiului de care se bucură Muzeul Naţional al Satului în ultimii ani precum şi activitatea ştiinţifică susţinută. Totodată, este de menţionat faptul că directorul general al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” este si presedintele Asociaţiei Muzeelor în Aer liber din România, organizaţie afiliată AEOM.

AEOM este afiliată UNESCO şi este o organizaţie de renume în promovarea şi prezervarea patrimoniului material şi imaterial mondial al cărui scop principal şi activitate sunt legate de promovarea celor 98 de muzee în aer liber din Europa şi din ţări precum Canada, SUA, Australia şi Japonia.

Mai multe detalii:
Biroul Comunicare: 021 317 91 03/int. 143

Programul Conferintei →

[su_custom_gallery source=”media: 3927,3928,3929,3930,3931,3932,3933,3934,3935,3936″ limit=”100″ link=”lightbox” width=”250″ height=”250″ title=”never”]Biserică, sec. al XVIII-lea[/su_custom_gallery]

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului