Si tu poti fi Moş Crăciun

  1. Acasă
  2. »
  3. Buletin Informativ
  4. »
  5. Si tu poti fi...

Poiana Negustorului. Un cătun uitat de lume, undeva pe coasta muntelui, la graniţa judeţelor Bacău şi Neamţ şi unde poţi ajunge doar dacă vremea e frumoasă. Altfel, puţin probabil.
Acolo, în acel capăt de lume, la intersecţia cerului cu pământul, îţi răsar în faţa ochilor nişte case din alte vremuri, pictate în culorile cerului. Tot decorul este ireal. Dacă nu ai ştii în ce an eşti, cu siguranţă ai crede că te-ai rătăcit în alt secol. Pe uliţele care nu au văzut asfalt sau cişmele şi doar de curând au apărut pe ele nişte stâlpi de electricitate, se iţesc copiii: unul, doi, zece, 15. Cu priviri întrebătoare ne urmăresc. Pentru ei veniserăm. Nu primiseră până atunci prea multe vizite din lumea secolului 21 şi sunt curioşi. Şi noi eram doritori să îi cunoaştem şi să aflăm ce îşi doresc în general şi în mod particular, de la Moş Crăciun. Agenţia Împreună aflase de ei şi le-a oferit o surpriză extraordinară de Sărbători. Anul acesta, mai ales dupa ce în urmă cu doar câteva zile 25 dintre ei, cu vârste între 2 luni şi 8 ani, au fost botezati, vrem să le dăruim o fărâmă de bucurie şi un dar. Puteţi fi alături de noi, dacă doriţi.
Vă asteptăm cu daruri din suflet, pentru suflet, la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” în perioada 29 noiembrie-15 decembrie pentru a dărui un zâmbet copiilor din Poiana Negustorului!

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului