Default title

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Icoana ortodoxă – lumina credinței

29 June - 31 August

Sâmbătă, 29 iunie 2019, de la ora 16.00, în sala H. H. Stahl a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, va fi vernisată expoziția din cadrul Concursului Național „Icoana ortodoxă – lumina credinței”, ediția a VIII-a. De asemenea, în ziua de duminică, 30 iunie 2019, de la ora 16.00, în sala V. I. Popa, d-na dr. Ana Dumitran, muzeograf coordonator la Museikon (Alba Iulia), specialist în arta icoanei transilvănene, va susține prelegerea cu tema „Icoana românească de factură provincială – sursă de inspirație pentru iconarul contemporan”.

Ediția a VIII-a a Concursului Național „Icoana ortodoxă – lumina credinței” a fost organizat de Patriarhia Română, în parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București și a cuprins trei secţiuni: cruce procesională de lemn, icoană pe sticlă, steag de procesiune / prapor. Prin tehnica și stilul lucrărilor înscrise în concurs, candidații au urmărit tematica anului 2019 în Patriarhia Română, declarat An omagial al satului românesc.

Lucrările au fost evaluat în ziua de 18 aprilie 2019, iar premierea câștigătorilor concursului a avut loc în ziua de 21 mai 2019, la Palatul Patriarhiei – sala Europa Christiana, cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale.

Intrarea publicului la expoziția și la conferința de la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti din București este liberă.

Expoziția va putea fi vizitată în sala H. H. Stahl a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, până la începutul lunii august, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18.00.

Details

Start:
29 June
End:
31 August
Event Category:

Venue

Sala H.H Stahl
Şos. Kiseleff nr. 30
Bucuresti, sector 1, România

Organizers

Patriarhia Română
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Website Security Test