Titlu implicit

Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Biserica din sat și satul din Biserică – priviri urbane

28 februarie @ 10:15 - 15:00

Cu ocazia proclamării anului 2019, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, drept „Anul omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari) şi Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bisericești”, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” va avea loc, pe 28 februarie, o întâlnire a Cercului pastoral nr. 1 al Protoieriei Ploiești Nord.

Evenimentul va debuta la ora 10:15 cu o slujbă de Te Deum în biserica din Turea, jud. Cluj, aflată în prezent în partea nouă a muzeului („Satul Nou”). După serviciul religios, preoții vor lua parte la conferința cu tema „Biserica din sat și satul din Biserică – priviri urbane”, urmată de un tur ghidat în muzeu.

Întâlnirea reprezintă primul eveniment dintr-o serie de acțiuni dedicate Anului omagial al satului românesc și are scopul de a evidenția rolul important pe care l-au avut Biserica și preoții în păstrarea și răspândirea învățăturii în rândul oamenilor.

Detalii

Data:
28 februarie
Timp:
10:15 - 15:00
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30
Bucuresti, sector 1, România

Organizatori

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Protoieria Ploiești Nord
Website Security Test