Anotimpurile copilăriei

Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti” găzduiește în perioada 26 februarie – 13 martie 2022 expoziția de desen și pictură ,,Anotimpurile copilăriei” realizată de un grup de copii sub îndrumarea Asociației Sfânta Ana Vârteju, cu sprijinul părintelui Marius Dumitru Marinescu, preot paroh al Bisericii ,,Sfinții Ioachim și Ana” din Vârteju și al primăriei orașului Măgurele. Aceștia au desfășurat un proiect mai amplu pentru un grup de 16 copii cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani, unii cu deficiențe la învățătură, alții excluși sau neînscriși în sistemul de învățământ.

Așa cum odinioară copiii se adunau pe lângă biserică pentru a învăța, astfel și acești copii au fost găzduiți în tinda bisericii ,,Sfinții Ioachim și Ana’’ pentru a lucra și a picta, a învăța limba română și matematică, îndrumați de d-na Anamirela Anghel, fondatoarea Asociației Sfânta Ana Vârteju. Asociația dorește să le furnizeze noțiunile, informațiile și ajutorul necesar pentru a putea face o schimbare radicală, pozitivă, în viața lor. Acolo unde părea să nu mai existe nici o speranță, Dumnezeu le-a deschis o cale spre integrarea în societate prin cunoaștere și spre stima de sine prin lucrul mâinilor lor. Expoziția care este rodul acestor activități speră să ofere vizitatorilor o altă perspectivă asupra lumii, cea văzută prin ochii acestor copii, ochi plini de speranță, dar și de nesiguranță.

În plus, Asociația caută persoane dornice să sprijine și care să se implice în acțiuni de voluntariat pentru a-i ajuta pe acești copii.

Expoziția care cuprinde 55 de lucrări în acrilic pe pânză și 40 de planșe lucrate cu creioane colorate, prezentate într-o manieră originală se va și se deschide în data de 26 februarie 2022, la ora 13.00 în casa Glod, din incinta Muzeului Național al Satului ,,Dimitrie Gusti”.

Date

26 feb. 2022 - 13 mart. 2022
Terminat

Time

Toată ziua

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30

Organizator

Asociația Sfânta Ana Vârteju

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului