Anuala de Artă Religioasă și Restaurare 2021

Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România împreună cu Muzeul Național al Satului,,Dimitrie Gusti” organizează Anuala de Artă Religioasă și Restaurare 2021. Deschiderea evenimentului va avea loc la ,,Cantonul de drum” de la Muzeul Național al Satului,,Dimitrie Gusti”, în data de 25 aprilie 2021, ora 13:30. Ca în fiecare an, vernisajul are loc la începutul Săptămânii Mari, în Duminica Floriilor sau Duminica Stâlpărilor, atunci când sărbătorim  Intrarea Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim, înainte de Patimile și Învierea Sa. Anuala de Artă Religioasă și Restaurare este un eveniment deja consacrat pe simezele Muzeului, începând din 2015.

Vor participa artişti plastici profesionişti – membri AFAPRR a UAP din România, dar și alți membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România sau studenți UNARTE, artiști și/sau restauratori din muzee, artişti plastici profesionişti cu activitate importantă în domeniul artelor vizuale sau al restaurării bunurilor culturale. Organizată în ziua Floriilor, expoziția va încerca să promoveze tinerii artiști alături de numele consacrate ale breslei într-o notă de diversitate și libertate de exprimare, deja consacrată în evenimentele ultimilor ani.

Curatorii expoziției sunt Cristina Georgescu și Irina Sava, iar echipa organizatorică: Claudiu Victor Gheorghiu, Florian Mihăilescu, Cristian Olteanu.

La deschiderea expoziției, purtarea măştii de protecţie este obligatorie pe toată perioada desfăşurării evenimentului. Se vor respecta măsurile de distanţare fizică şi respectarea indicaţiilor organizatorilor.

Expoziția este deschisă publicului până la sfârșitul lunii mai și va putea fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00.

Date

25 apr. 2021 - 31 mai 2021
Terminat

Time

10:00 - 18:00

Locație

Cantonul de drum

Organizator

Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului