Anuala de Artă Religioasă și Restaurare 2022

Urmând tradiția ultimilor ani, Asociația Filiala de Artă Plastică Religioasă și Restaurare a Uniunii Artiștilor Plastici din România organizează și vă invită la a opta ediție a Anualei de Artă Religioasă, realizată în parteneriat cu prestigiosul Muzeu Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București.

Evenimentul se dorește a fi un frumos pretext de prăznuire a sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim care mergând la patimă de bunăvoie pentru mântuirea noastră, a tuturor, a răstignit pe cruce păcatele noastre, eliberându-ne.

Totodată Anuala de Artă Religioasă este un prilej de întâlnire întru bucurie a artiștilor plastici de artă religioasă și restaurare, a altor artiști plastici din spațiul cultural românesc, colaboratori constanți ai expozițiilor organizate de către filiala noastră, cu cele mai recente creații specifice breslei noastre, conturând și o imagine de ansamblu a evoluției și tendințelor în arta sacră contemporană.

Expoziția se va desfășura în perioada 17 aprilie – 08 mai 2022 la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din București, în Sala „H.H. Stahl” și în Foaierul „ H.H. Stahl”. Vernisajul va avea loc în Duminica de Florii, pe 17 aprilie 2022, la ora 14.00.

Prezintă criticul de artă dr. Marius Tița și  istoricul și teologul Florin Șerbănescu-consilier patriarhal, preot paroh al Bisericii Sf. Stelian – Lucaci din București.

Vă așteptăm să ne bucurăm de multă culoare și de o primăvară frumoasă!

Consiliul Director al A.F.A.P.R.R. a U.A.P. din România

Date

17 apr. 2022 - 08 mai 2022
Terminat

Time

9:00 - 19:00

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30

Organizator

Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului