Home Evenimente - Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” Evenimente Culturale Biserica din sat și satul din Biserică – priviri urbane

Biserica din sat și satul din Biserică – priviri urbane

Cu ocazia proclamării anului 2019, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, drept „Anul omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari) şi Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bisericești”, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” va avea loc, pe 28 februarie, o întâlnire a Cercului pastoral nr. 1 al Protoieriei Ploiești Nord.

Evenimentul va debuta la ora 10:15 cu o slujbă de Te Deum în biserica din Turea, jud. Cluj, aflată în prezent în partea nouă a muzeului („Satul Nou”). După serviciul religios, preoții vor lua parte la conferința cu tema „Biserica din sat și satul din Biserică – priviri urbane”, urmată de un tur ghidat în muzeu.

Întâlnirea reprezintă primul eveniment dintr-o serie de acțiuni dedicate Anului omagial al satului românesc și are scopul de a evidenția rolul important pe care l-au avut Biserica și preoții în păstrarea și răspândirea învățăturii în rândul oamenilor.

Date

28 feb. 2019
Terminat

Time

10:15 - 15:00

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30

Organizator

MUZEUL NAȚIONAL AL SATULUI „DIMITRIE GUSTI”

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului