Călători prin tradiţii de primăvară

Invităm copiii și anul acesta să fie Călători prin tradiţii de primăvară! Dragobetele și Mărțișorul, cele două sărbători ale începutului de primăvară, sunt o bună ocazie pentru a cunoaște obiceiurile și tradițiile legate de trecerea de la iarnă la primăvară, de la frig la cald, o perioadă de renaștere a naturii.

Vom confecționa alături de profesorii coordonatori – meșteri populari și artiști plastici – mărțișoare, precum și păpuşi, păsări, zgărdane, colaje şi alte obiecte decorative din materiale naturale și reciclabile: coajă de nucă, flori presate, lână, semințe, ață, lemn etc.

Atelierele au loc în zilele de 13, 20, 27 februarie şi 6 martie 2022 şi le oferă copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani ocazia de a petrece timpul liber prin implicarea în activităţi creative într-un loc deosebit – Muzeul Satului.

Înscrierile se fac la adresa de e-mail programe.culturale@muzeul-satului.ro, menționându‑se atelierul ales, numele copilului, vârsta şi numărul de telefon la care pot fi contactaţi părinţii. Costul participarii este de  40  de lei/copil care se achită în ziua desfășurării atelierului, la casieria muzeului. Materialele necesare sunt asigurate de profesorii coordonatori. Numărul maxim de participanți la un atelier este de 10 persoane, respectând normele în vigoare, iar condiţia de desfăşurare a unui atelier este de a avea minimum 5 copii înscriși. Vă așteptăm cu drag!

 

Ateliere:

13 februarie, orele 11:00 – 12:30
Baba Dochia – Atelier de confecționat păpuși

20 februarie, orele 11:00 – 12:30
Semn de carte – Atelier de pictură pe lemn

27 februarie, orele 11:00 – 12:30
Mărțișoare – Atelier de confecționat mărțișoare din materiale naturale

6 martie, orele 11:00 – 12:30
Mărțișoare – Atelier de confecționat mărțișoare din materiale naturale

 

Detalii suplimentare: programe.culturale@muzeul-satului.ro

Date

13 feb. 2022
Terminat

Time

11:00 - 12:30

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30
Categorii

Organizator

MUZEUL NAȚIONAL AL SATULUI „DIMITRIE GUSTI”

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului