Caligrafii pe sticlă- Lumină, culoare și simbol

Expoziție de desen și pictură pe sticlă

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti“ vă invită joi, 12 octombrie 2023, ora 16:00, Cantonul de Drum. Stahl, la vernisajul expoziţiei Caligrafii pe sticlă, a artistului plastic Elena Oana Agapie. Expoziția cuprinde lucrări de desen laic și iconografic realizate în tehnica ulei pe sticlă. Artista ne amintește de meșteșugul practicat de țăranii iconari, pe care îl continuă într-un alt plan ideatic.

 “Aduc în actualitate nu doar un motiv iconografic, ci o întreaga lume, universul culturii tradiționale românești cu toată înțelepciunea sa. În Poveștile caligrafiate pe sticlă am așezat gândurile mele, identitatea și rădăcinile noastre”, afirmă Elena Oana Agapie.

Absolventă a Şcolii de „Arte Frumoase” din Bucureşti, secţiile de grafică şi pictură, în 1990, Elena Oana Agapie are și un master class în pictură pe sticlă sub coordonarea prof. Sabin Ştefănuţă.

De asemenea, artista are o bogată activitate expozițională, luând parte la peste 60 de expoziții naționale și internaționale, lucrările sale fiind prezente în importante colecții particulare, dar și în muzee: Muzeul Municipiului București, Muzeul de Artă din Brașov, Biblioteca Județeană „George Baritiu” din Brașov, Muzeul Dunării de Jos din Călărași, Muzeul Ialomița din Slobozia și Palatul Cercului Militar Național din București.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 12 octombrie – 31octombrie 2023, de miercuri până duminică, între orele 10.00-18.00, în Cantonul de Drum, Şos. Kiseleff  nr. 28.

Date

12 - 31 oct. 2023
Terminat

Time

10:00 - 18:00

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30

Organizator

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti"

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului