CÂRSTOVUL VIILOR

Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” organizează în perioada 10 – 11 septembrie 2022  Cârstovul viilor, sărbătoare ce marchează, conform calendarului popular viticol, începutul culesului viilor și ”bătutul nucilor”.

Datinile şi obiceiurile specifice culesului viilor vor fi ilustrare de Ansamblul folcloric “Ţara Vrancei” din Focşani, jud. Vrancea. În cele două zile ale evenimentului, vizitatorii vor afla mai multe despre publicațiile culturale românești din Republica Moldova și Ucraina, prezentate în cadrul expoziției deschise cu ocazia Zilei Europene a Patrimoniului. De asemenea, vor fi lansate două volume semnate de Elena Chirilă  și Ileana Vieru. Tot despre cărți va fi vorba și la atelierul de povești Dar Motan@ Casuța cu Povești coordonat de scriitoarea Cristina Andone.

Despre tradiții și obiceiuri, oameni și locuri este vorba atât în expoziția de fotografii intitulată ”Acasă la origini” organizată de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, cât și în filmul documentar Focul Viu,  realizat de Camelia Moise cu sprijinul Consiliului Județean Suceava și prezentat cu ocazia Zilei Cinematografelor.

Cei dornici să învețe să creeze podoabe populare, opinci sau jucării din lemn vor putea participa la o serie de ateliere de creație susținute de meșteri renumiți.

Iubitorii de artă populară vor putea achiziţiona din târgul organizat cu acest prilej obiecte confecţionate de meşterii populari veniți din toată țara.

Vă așteptăm cu drag!

Loader
Loading…

EAD Logo
Taking too long?

Reload Reload document

|

Open Open in new tab

Download [353.58 KB]

 

Date

10 - 11 sept. 2022
Terminat

Time

9:00 - 19:00

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30

Organizator

MUZEUL NAȚIONAL AL SATULUI „DIMITRIE GUSTI”

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului