Centenar între vechi și nou

Duminică, 4 noiembrie, de la ora 12:00, vă invităm la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” (Şos. Kiseleff nr. 30) la un nou eveniment parte din proiectul „100 de ani în 100 de concerte” organizat de UCIMR pentru a sărbători Centenarul alături de public și cei mai buni artiști ai momentului, dar și alături de tinere talente aflate în plină afirmare.

Intrarea va fi liberă, prin înscriere în prealabil la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

Pe scena Sălii „Victor Ion Popa” vor urca laureații concursului „Drumul spre celebritate” 2018 cu un program – surpriză de muzică clasică interpretat de tineri muzicieni care au ajuns în Finala reputatului concurs. În calitate de prezentator va fi jurnalistul Sebastian Crăciun, președinte al Asociației „ProValores”.

De-a lungul celor 9 ediții de până acum, numeroși artiști aflați în Finală și-au confirmat neîntârziat talentul, iar astăzi concertează pe cele mai importante scene din Europa, câștigând concursuri de renume. Așadar, duminică, cei prezenți se vor număra printre primii care îi vor putea asculta pe artiștii noii generații cu care scena din România se poate mândri în viitorul apropiat.

Sub bagheta dirijorală a lui Răzvan Rădos, va urma concertul Corului Canticum care v-a pregătit un program spectaculos sub egida „Centenarului între vechi și nou”, interpretând atât cântece din folclorul românesc, cât și piese moderne adaptate pentru formula corală. Veți asculta „Sara pe deal”, „Sârba” și alte lucrări vechi, dar și reinterpretări ale unor legendare piese pop-rock.

Programul zilei se va încheia cu o invitată specială. Tânăra în vârstă de 10 ani, Angela Gheorghiu, remarcată deja prin câștigarea a numeroase concursuri, printre care și „Mamaia copiilor”, va susține un scurt recital care va cuprinde piesele cu care a cucerit publicul și juriile la competițiile recente de canto.

Despre Corul Canticum Bucharest

Corul Canticum adresează tuturor o invitație în lumea artei corale de calitate. Ansamblul a debutat pe scena Universității Naționale de Muzică din București în primăvara anului 2015. Evenimentul s-a bucurat de un succes deosebit, iar Canticum Bucharest a obținut încă de la prima sa apariție aprecierile publicului meloman și ale elitei muzicale bucureștene. Cei douăzeci și cinci de tineri muzicieni, alături de dirijorul Răzvan Rădos, își propun să aducă un plus de prospețime genului coral, făcându-l accesibil marelui public prin abordarea unui repertoriu inspirat din muzicile tradiționale, folclorice, jazz, gospel, pop etc.

Despre Concursul „Drumul spre celebritate”

De noua ani Asociatia Pro Valores, Centrul pentru Cultura “Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului”, Orchestrele Radio, Radio Romania Cultural si Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania isi unesc eforturile pentru a organiza o competitie muzicala unică în România – Concursul “Drumul spre celebritate”.

Concursul „Drumul spre celebritate” este singura competitie muzicala din Romania care deschide portile scenelor importante.

Cei mai buni dintre cei foarte buni, muzicienii castigatori ai trofeului de la fiecare familie de instrumente, sunt invitati sa cante in recital in cadrul Mogosoaia ClasicFest si a Stagiunii “Sunetul muzicii” de la Castelul Peles si isi primesc cel mai important premiu pe scena Salii Radio, avand sansa de a concerta cu una dintre cele mai valoroase orchestre ale tarii, iar evolutia lor sa poata fi auzita in toata tara prin transmisiunile directe realizate de Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical.

Concursul Drumul spre celebritate este singura competitie muzicala din Romania care pune fata in fata tinerii muzicieni si viitorii lor spectatori.

De noua ani am fost martorii evolutiilor a peste 500 de tineri muzicieni, precum si a bucuriei cu care s-au apropiat de muzica, de istorie si de cultura peste 7000 de elevi ai scolilor bucurestene.


Concertul „Centenar între vechi și nou” este parte a proiectului „100 de ani în 100 de concerte” organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), acțiune co-finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Parteneri: Exces Music, programul „Oportunități la tine acasă” (derulat de UCIMR), Muzeul National Al Satului „Dimitrie Gusti”, Asociatia Pro Valores

Parteneri media: Enjoytv Romania, Radio România Cultural, Radio România Muzical, AgentiadeCarte Ro, Bucuresti – bucuresteni.ro, România Pozitivă


Notă: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Date

04 nov. 2018
Terminat

Time

12:00 - 13:30

Locație

Sala Victor Ion Popa
Sala Victor Ion Popa Şos. Kiseleff nr. 30

Organizator

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului