Home Evenimente - Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” MuzEdu Conferința Națională de Educație Muzeală, ediția a 5-a

Conferința Națională de Educație Muzeală, ediția a 5-a

Ca în fiecare an, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează Conferința Națională de Educație Muzeală, aflată acum la cea de-a cincea ediție. Este un bun prilej pentru specialiștii din domeniul educației muzeale să facă schimb de idei, să discute, să identifice soluții în adaptarea activităților extrașcolare la programele oferite de muzeu și adaptarea muzeului la cerințele școlilor și publicului larg în spectrul educațional.

Având în vedere că pandemia de Covid-19 a implicat muzeele în multe provocări în ceea ce privește organizarea activităților educative pentru publicul larg, iar „relansarea” de anul acesta aduce după sine noi modalități de punere în valoare a patrimoniului, tema propusă și armonizată cu tendințele europene este Muzeele în Anul European al Tineretului.

Sunt așteptați să participe specialiști din muzee, universități, licee, școli și grădinițe, centre și ONG-uri. Totodată, vor participa reprezentanți ai Ministerului Culturii, ai Ministerului Educației, precum și alte instituții din domeniul educației.

Conferința va avea loc în data de 10 noiembrie 2022, între orele 9.00 – 16.30, la sediul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din Șos. Kiseleff nr. 30, Sector 1, București.

Vezi programul Conferinței Naționale de Educație Muzeală, ediția a 5-a

Date

10 nov. 2022
Terminat

Time

9:00 - 16:30

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" Șoseaua Kiseleff

Locație 2

nr. 28-30
Categorii

Organizator

MUZEUL NAȚIONAL AL SATULUI „DIMITRIE GUSTI”

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului