Cultură’n Șură 2018

Lansarea oficială a ediției Cultură’n Șură 2018!

Marți, 29 mai 2018, ora 17:30, vă așteptăm să savurați o comedie spumoasă la Șura Bancu din cadrul Muzeului National al Satului „Dimitrie Gusti” „Doctor fără voie” de Molière.

Începând din anul 2013, în fiecare vară, proiectul „Cultură’n Șură” transformă șurile unor săteni în scene de teatru. An de an proiectul a luat amploare, astfel încât tot mai mulți spectatori de la sate au avut acces gratuit la un spectacol de teatru jucat chiar în mijlocul comunităților lor. În cadrul primelor 5 ediții, desfățurate între anii 2013-2017, caravana „Cultură’n Șură” a vizitat 24 sate și a prezentat 3 spectacole de teatru, producții proprii, ce au însumat 40 reprezentații. „Cultură’n Șură” își propune să ofere oamenilor de la sat o experiență culturală la care nu au acces direct în mod obișnuit. Proiectul umple un vid cultural creat în urma multor ani de neglijență și lipsă de interes la nivel instituțional. Managerul și inițiatorul proiectului este regizorul Victor Olăhuț, iar echipa de implementare este completată de actrița Florentina Năstase și dramaturgul Flavius Lucăcel.

http://culturansura.ro/

Intrarea se face în baza biletului de vizitare a muzeului. O șansă bună să vizitați muzeul înainte de spectacol!

http://muzeul-satului.ro/planifica-vizita/pret-bileteghidaj/

 

„Doctor fără voie” de Molière

Regia: Victor Olăhuț

Distribuția: Marin Grigore, Ioana Rufu, Marius Costache, Iulian Gliță, Bogdan Costea, Lavinia Cosma, Florentina Năstase / Rodica Pașca

„Două elemente de decor : buturuga și scaunul. În rest, jocul dezlănțuit al actorilor. Unii au dublu rol. Costumele simple sugerează condiția socială a personajelor. Olăhuț respectă textul, subliniază burlescul, aluziile, glumele misogine, dar și subtextul antireligios (vindecarea paraliticului trimite spre cărțile sfinte). Cu o inteligență scenică marcantă, regizorul imprimă o pantomimă volubilă și o coregrafie a mișcărilor, ce asigură o curgere dezinvoltă a spectacolului. Umorul spectacolului e explicit, gesturile sunt nuanțate, ieșind în evidență coerența stilistică propusă de regizor.”
Alexandru Jurcan, revista Tribuna

 

Date

29 mai 2018
Terminat

Time

17:30 - 19:00

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului