Home Evenimente Evenimente Culturale De Ziua Internațională a Muzeelor la Muzeul Satului

De Ziua Internațională a Muzeelor la Muzeul Satului

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” vă invită pe 18 mai, de Ziua Internațională a Muzeelor, la o serie de activități interactive – happening-uri, demonstrații meșteșugărești, târgul meșterilor populari, vizionări de film documentar.

Vor putea fi vizitate cele două expoziții „Muzeul Satului si Regalitatea” (Sala H. H. Stahl) și „Satul regal” (Sala Gheorghe Focșa), ce cuprind documente, fotografii, obiecte și costume din patrimoniul Casei Regale, Muzeului Satului și Arhivelor Naționale ale României. Publicul află astfel despre pasiunile Regelui Mihai I al României și despre cât de mult iubea MS Regina Maria costumul tradițional și îl promova purtându-l.

Ediția din acest an, intitulată sugestiv ”Viitorul muzeelor: recuperați și reimaginați”, stă sub semnul aniversării a 85 de ani de activitate neîntreruptă a Muzeului Național al Satului.

În fiecare an, din 1977, ICOM organizează Ziua Internațională a Muzeelor, care reprezintă un moment unic pentru comunitatea muzeală internațională. Obiectivul Zilei Internaționale a Muzeelor (IMD) este creșterea gradului de conștientizare cu privire la faptul că „Muzeele sunt un mijloc important de schimb cultural, îmbogățire a culturilor și dezvoltarea înțelegerii reciproce, cooperare și pace între popoare”. Organizate la 18 mai în fiecare an sau în jurul acestei date, evenimentele și activitățile planificate pentru a sărbători Ziua Internațională a Muzeelor pot dura o zi, un weekend sau o săptămână întreagă. IMD a fost sărbătorită pentru prima dată în urmă cu 40 de ani. În întreaga lume, tot mai multe muzee participă la Ziua Internațională a Muzeelor. Anul trecut, peste 37.000 de muzee au participat la eveniment în aproximativ 158 de țări și teritorii.

PROGRAM

Date

18 mai 2021
Terminat

Time

9:00 - 19:00

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30

Organizator

MUZEUL NAȚIONAL AL SATULUI „DIMITRIE GUSTI”

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului