Dragobetele

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 24 – 26 februarie 2023 să sărbătorim împreună venirea primăverii și unul dintre cele mai tandre momente ale începutului de primavară:  Dragobetele, sau, aşa cum este consemnat în calendarul tradiţional popular, Ziua Îndrăgostiţilor.

A devenit o tradiţie să sărbătorim Ziua Îndrăgostiților la muzeu împreună cu artişti și meşteri populari, care vor prezenta în cadrul unui târg tradiţiile legate de începutul primăverii.

Cu această ocazie, artista de muzică populară Narcisa Băleanu ne propune duminică, 26 februarie, de la ora 12.00,  un spectacol ce se intitulează “DesCântec de Dragobete, cu Grupul vocal-folcloric “Dor, lior dor”, care ne va purta în pași de cântec prin toate zonele țării. Acompaniamentul orchestral va fi asigurat de Ansamblul Folcloric al Colegiului Național de Arte “Dinu Lipatti” din București, avându-l la pupitrul dirijoral pe maestrul Alin-Alexandru Rusu.

De asemenea, sâmbată, 25 februarie, de la ora 11.00, vom avea parte de cântec și joc în Cadrul celei de-a XIII ediții a Carnavalului Lunea Curată. Iniţiat de Uniunea Elenă din România, evenimentul promovează tradiţiile greceşti ocazionate de intrarea în Postul Paştelui. Grecii de pretutindeni întâmpină prima zi de post – Lunea Curată (Kathara Deftera) într-o lume a personajelor de poveste. Vor participa membri ai comunităţilor teritoriale ale Uniunii Elene din România şi invitaţi din partea altor minorităţi.

Nu i-am uitat nici pe cei mici care vor putea participa la o serie de ateliere intitulate sugestiv, Călător prin tradiții.

Și pentru că începe primăvara, ne-am gândit că odată cu ea să dăm startul noii noastre oferte educaționale. Pentru început, vă așteptăm sâmbată, 25 februarie, de la ora 10.00, la atelierul de fotografie intitulat “Memoria clipei” susținut de fotograful Alex Damian. Înscrierile se pot face pe adresa: https://muzeul-satului.ro/educatie-muzeala/ateliere/ateliere-la-cerere/

Vă așteptăm cu drag!

 

PROGRAM:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

 

Date

24 - 26 feb. 2023
Terminat

Time

9:00 - 17:00

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30

Organizator

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti"

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului