Home Evenimente - Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” Expoziții Temporare Important Expoziția “Arta iei și a Ceramicii românești: Patrimoniu al Umanității”

Expoziția “Arta iei și a Ceramicii românești: Patrimoniu al Umanității”

Portugalia. Cea mai îndepărtata din fostul Imperiu Roman. Tara scăldata de apele Oceanului Atlantic. Aici, de-a lungul timpul, au ales sau au fost forțați sa trăiască mulți romani. Avem multe in comun, începând cu cuvântul “dor” care nu își găsește corespondent decât in limba portugheza, “saudade”. Într-unul dintre cele mai renumite muzee ale lumii, Muzeul Azulejo din Lisabona, la vernisajul expoziției Arta iei si a Ceramicii românești: Patrimoniu al Umanității se vorbește despre identitate, despre suflet, moștenire si frumusețe, despre culoare si umanitate.

“Această expoziție este o fereastră spre cultura noastră și spre țara noastră și o invitație de a ne vizita, nu numai pentru munți, Delta Dunării, dar si pentru sufletul nostru, pentru a întâlni o veche si originală civilizație.”, a spus conf. univ. dr. Paula Popoiu, managerul Muzeului National al Satului Dimitrie Gusti, in fata oficialităților si invitaților prezenți la evenimentul organizat in parteneriat cu Ambasada României în Portugalia si ICR Lisabona.

Sunt expuse 13 costume din colecțiile muzeului, reprezentând toate regiunile tării, dar și ceramică.

” Această expoziție este despre feminitate, despre țăranca româncă, frumusețea și sufletul casei.”, conf. univ. dr. Paula Popoiu, managerul Muzeului National al Satului Dimitrie Gusti.

Date

24 iun. 2023 - 31 aug. 2023
Terminat

Time

10:00 - 18:00

Locație

Museu Nacional do Azulejo
Museu Nacional do Azulejo

Organizator

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti"

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului