Expoziția „Câmpiile verticale”

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită marți, 20 august 2019, de la ora 16.30, la vernisajul expoziției „CÂMPIILE VERTICALE”, aparținând pictorului Valeriu Stoica.

Proiectul aduce pe simezele muzeului un număr de 40 de icoane ce ilustrază chipurile sfinților mucenici ai spațiilor românești din cele mai vechi timpuri.

În cadrul vernisajului, creațiile literare și muzicale susțin tema acestui proiect: balade străvechi cu mare încărcătură spirituală vor fi interpretate de Ioana Marin și poemele de câmpie, adevărate imnuri creștine, vor fi rostite de poeții Daniela Micu, Gheorghe Dobre, Florentina Loredana Dalian, Florin Ciocea și  Daniela Șontică.

Valeriu Stoica, născut în Bărăganul ialomițean la 20 iunie 1952, este prezent de peste 3 deceniiîn reviste de cultură, cum ar fi: România Literară, Luceafărul, Transilvania, Helis și principalele cotidiene din țară. A  fost premiat la concursuri naționale și străine de pictură, poezie, proză, folcloristică sau de eseuri. A publicat o serie de volume de versuri, antologii lirice, volumul „Biserici și legende”, a ilustrat peste 30 de cărți de povești, versuri, proză sau cu caracter tehnic. Din 1987 se dedică picturii bisericești și restaurării de biserici din țară și străinătate.

Expoziția „Câmpiile verticale” va fi deschisă în Sala Foaier H.H. Stahl a Muzeului Național al Satului ”Dimitrie Gusti” în perioada 20 august – 22 septembrie 2019 și va putea fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00.

Date

20 aug. 2019 - 22 sept. 2019
Terminat

Time

16:30 - 19:00

Locație

Foaier H.H. Stahl

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului