Expoziția Secvențe esențiale

În perioada 18-30 aprilie 2021, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează expoziția  Secvențe esențiale a Laurei Flore, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala de Artă Plastică Religioasă și Restaurare. Expoziția cuprinde icoane, studii și interpretări și este curatoriată de dr. Tereza Sinigalia.

Laura Flore a absolvit cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă – Secția – Patrimoniu Cultural a Universității București în anul 2001 și, în prezent, este  doctorand la Iași, Universitatea de Arte „George Enescu” – Facultatea de Arte Vizuale și Design, sub coordonarea profesorului Adrian Stoleriu, decanul facultății. În ultimii 20 de ani, a participat la mai multe expoziții naționale de grup: 2014 – Reintoarcerea la credință, Centrul Cultural Buftea; 2019 –Valul grecesc, Biblioteca Națională – București, Anuala de Artă religioasă -Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Ad Libitum, Căminul Artei-București, Careul de Dame-Iași, Salonul de iarnă, Galeria Orizont-București, „Sărbătoarea breslei”, expoziție aniversară 25 de ani, 2020 – Salonul Național de Plastică Mică – Brăila, Sed Nomini tuo da gloriam– București, Sărbătoarea breslei, Grafica Românească– București, Realism și abstracționism în 2020– Letea, Salonul Național de Artă Contemporană– București. De asemenea, artista a fost prezentă în numeroase expoziții cu participare internațională, dintre care menționăm: 2019 – Dragobete Art.ro – Iasi, Micul Print– Botoșani, Bienala Internațională de pictură „Alexandru Ciucurencu” – Tulcea; 2020 – Bienala Internațională de Artă Contemporană ,,Nicolae Tonitza”- Bârlad, Dragobete.Art.Ro – Iași. Totodată, a organizat și două expoziții personale de icoane sub genericul Culoare și credință, în orașul Buftea: în 2007, la Biserica Sf. Varvara și in 2008, la Biserica Adormirea Maicii Domnului.

Desfășoară, de asemenea, o bogată activitate de profesor-coordonator al atelierelor de pictură de la Palatul Copiilor și Elevilor-Ilfov și de la Centrele Culturale din orașele Buftea și Otopeni.

Expoziția pe care v-o propunem în această perioadă ce premerge Sărbătorilor Pascale va fi  deschisă publicului în Sala de Sticlă  a Muzeului Național al Satului “Dimitrie Gusti”, de miercuri până duminică, între orele 10-18.

Vă așteptăm cu drag!

Date

18 - 30 apr. 2021
Terminat

Time

10:00 - 18:00

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30

Organizator

MUZEUL NAȚIONAL AL SATULUI „DIMITRIE GUSTI”

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului