Home Evenimente Expoziții Temporare Expoziția ”Timpul – între Sacru și Profan”

Expoziția ”Timpul – între Sacru și Profan”

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită, joi, 29 iunie 2017, ora 17.00, în sala H.H. Stahl, la vernisajul expoziției retrospective a artistei Ana Rus „Timpul – între Sacru și Profan”.

Într-o lume zbuciumată, ce pare a-și fi pierdut direcția, actul de cultură este ca un colac de salvare. Leac pentru suflet și minte, cultura învinge timpul și timpurile. Despre timp, Scott Adams spunea: „Oricare ar fi durata timpului, știința întrebuințării lui il va face lung.”

Artistul plastic Ana Rus știe a-l întrebuința și a-l modela, sculptându-i fiecare trecere – de la SACRU LA PROFAN – în originalele-i lucrări, expuse, de-a lungul activității sale artistice, în peste 68 de expoziții de grup și saloane organizate de către Uniunea Artiștilor Plastici din România, în cele 8 expoziții personale din România, Ungaria și S.U.A., precum și în 26 de locuri și instituții publice. Pentru toate acestea, artistei i-au fost acordate numeroase premii și distincții, atât în țară, cât și în străinătate. Dar, cel mai bine, vorbesc despre ea sculpturile sale, în care și-a lăsat, de fiecare dată, parte din suflet și simțiri, dezvăluind puțin câte puțin, din personalitatea artistei și incitând, totodată, la meditație despre tot ce înseamnă omul, omenirea, în ansamblul său: de la GENEZE, la contemporan, de la sfânt la laic.

Expozitia va fi deschisă în perioada 29 iunie -16 august 2017 în sala H. H. Stahl, din Șos. Kiseleff nr. 30 și poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18.00.

Date

29 iun. 2017 - 16 iul. 2017
Terminat

Time

9:00 - 19:00

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului