Home Evenimente - Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” Evenimente Culturale Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou ”Florile Dalbe”

Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou ”Florile Dalbe”

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită la ….colindat. Pe 11 și 12 decembrie 2021 vă așteptăm la Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou, „Florile Dalbe”. Ca în fiecare an, cete de colindători, de mascați sosiți din toate colțurile țării și ansambluri de datini și obiceiuri vor reînvia adevăratele tradiții ale iernii din satele românești.

După cum v-am obișnuit deja, vom pleca împreună pe aleile Muzeului Satului, într-o paradă a portului, măștilor și obiceiurilor de Crăciun. Tot despre datini, despre cele din Bucovina, va fi vorba și în filmul documentar „Focul viu”, realizat de Camelia Moise și pe care vi-l propunem spre vizionare pe 12 decembrie.

Cei care doresc să cumpere daruri celor dragi, vor găsi o oferta bogată pentru desaga lui Moș Crăciun în târgul de cadouri de unde nu vor lipsi dulceţurile, şerbetul, turta dulce şi colacii, mierea şi cozonacii.

Meşterii populari prezenţi la târg vă vor veni în întâmpinare cu multe obiecte realizate de ei.

Atmosfera de sărbătoare va fi întreținută de actorul Nae Alexandru.

Vă așteptăm cu drag!

Program: Program FLORILE DALBE 2021

Date

11 - 12 dec. 2021
Terminat

Time

9:00 - 17:00

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30

Organizator

MUZEUL NAȚIONAL AL SATULUI „DIMITRIE GUSTI”

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului