Home Evenimente - Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” Evenimente Culturale Festivalul Orașului Astana la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”

Festivalul Orașului Astana la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”

Ambasada Republici Kazahstan în România, Fundația Primului Președinte – Elbasy și Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” în colaborare cu KMG International, organizează în perioada 29 iunie – 1 iulie 2018 evenimentul cultural Astana City Festival, pentru a sărbători cea de-a 20-a aniversare a uneia dintre cele mai tinere capitale din Asia Centrală.

Festivalul va avea loc între 29 iunie – 1 iulie, 9.00 – 19.00, la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, aducând publicului o expoziție unică de fotografii și o iurtă tradițională amplasată în incinta Muzeului.

”Este o mare plăcere să putem continua prezentarea națiunii noastre prin parteneriate culturale și proiecte fotografice precum cel care urmează să fie găzduit la Muzeul ”Dimitrie Gusti”, sau proiecte cinematografice – cum am avut colaborarea cu Institutul Francez la Festivalul de Film Kazah, toate expunând istoria și evoluția societății noastre. Atât kazahii, cât și românii au o istorie autentică, cu un trecut fascinant, împărtășind curiozitatea pentru diversitatea culturală. Sperăm că această scurtă prezentare a Kazahstanului va bucura și fascina vizitatorii.” – a explicat Excelența Sa Daulet Batrashev, ambasadorul statului Kazahstan în România.

“Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti este mai mult decât un muzeu. Este un ambasador cultural ce construiește punți între civilizații și, implicit, între oameni și popoare. În ultima săptămână a purtat steagul prieteniei în Olanda și în superba și nemuritoarea Roma, Italia purtând departe mărturiile nestinse ale tradiției românești, aflat firesc, încadrat în corul cultural european. Astăzi depășim granițele Europei spre mai departe, spre o țara specială și prietenă de multă vreme – Republica Kazahstan. Suntem onorați să consolidăm bazele unei prietenii vechi și să avem oaspete o țara specială, în cel mai special loc al Bucureștiului – Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti” – Conf. univ .dr. Paula Popoiu, Manager, Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”.

”Suntem un partener al statului român și unul dintre marii investitori strategici în industria și economia locală de mai bine de 10 ani. Am reușit să consolidăm o punte energetică între România și Kazahstan, creând în acest demers un puternic parteneriat de afaceri. Cu prilejul acestui eveniment, vrem să continuăm acest parteneriat prin a ne întări legăturile noastre culturale. Cultura este unul dintre domeniile pe care le sprijinim (dovadă fiind parteneriatul pe termen lung de sprijin al Concursului și Festivalului Internațional ”George Enescu”), alături de mediu și sănătate.” Alexey Golovin – Vicepreședinte al KMG International.

Astana, aflată pe malurile Râului Ishim, a devenit capitala Kazahstanului în anul 1997 și de atunci s-a dezvoltat din punct de vedere economic într-unul dintre cele mai moderne orașe din Asia Centrală, cu clădiri futuriste proiectate de arhitecți renumiți și o populație totală de peste 1 milion de locuitori. Capitala găzduiește sediile companiilor de stat precum Samruk Kazyna și KazMunayGas, dar și numeroase corporații străine.

Expo 2017 din Astana a fost inaugurată pe 10 iunie, fiind primul târg internațional găzduit în Asia Centrală. Pavilionul său central – Nur Alem – a fost la momentul construcției sale cea mai mare clădire sferică din lume. Expoziția a fost vizitată de 4 milioane de persoane.

Mai multe detalii

Biroul Relații Publice – Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” – 021 317 91 03/int. 178

Date

29 iun. 2018 - 01 iul. 2018
Terminat

Time

9:00 - 19:00

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului