Frumusețea în detalii

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită la expoziția de costum tradițional rusesc „Frumusețea în detalii”, care va avea loc în sala Gheorghe Focșa, Șos. Kiseleff nr. 28.

Expoziţia cuprinde 10 ansambluri vestimentare adunate în 47 de piese și prezintă publicului diversitatea portului popular autentic din diferite regiuni ale Rusiei: Tula, Voronej, Belgorod, Novgorod, Riazan, Kursk, Arhanghelsk.

Denumirea expoziţiei „Frumuseţea în detalii” nu este întâmplătoare. Expoziţia pune  accentul nu doar pe frumuseţea costumului în ansamblul său, ci scoate în evidenţă abundenţa de detalii fine ale costumelor şi importanţa indiscutabilă a acestora pentru secolul XXI.

Vizitatorul, indiferent de naţionalitate, cu siguranţă poate găsi în fiecare costum tradiţional prezentat în această expoziţie elemente ce pot fi asortate cu uşurinţă la orice ţinută de ocazie sau de zi cu zi, primind o mare bucurie în procesul de fuziune cu istoria.

Imaginile istorice ale artistului fotograf Tatyana Davydova vor completa în mod fericit posibilitatea de a demonstra că asortarea de elemente ale costumului etnografic la ţinuta secolului XXI va fi o adevărată reuşită.

Expoziția „Frumusețea în detalii”, deschisă pe 9 iunie 2018, cu ocazia sărbătoririi Zilei Rusiei la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, poate fi vizitată până pe 20 iunie, de miercuri până duminică între orele 10:00 și 18:00.

Date

09 - 20 iun. 2018
Terminat

Time

10:00 - 18:00

Locație

Sala Gheorghe Focșa
Şos. Kiseleff nr. 28

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului