Home Evenimente - Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” Eveniment caritabil Îndrăznește să-ți recapeți feminitatea după cancerul la sân

Îndrăznește să-ți recapeți feminitatea după cancerul la sân

Conferința Îndrăznește să-ți recapeți feminitatea după cancerul la sân

Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”

14 octombrie 2019

Luni 14 octombrie 2019 a avut loc la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” în sala Victor Ion Popa o conferință intitulată Îndrăznește să-ți recapeți feminitatea după cancerul la sân reprezentând un efort comun de conștientizare a importanței recâștigării feminității prin reconstrucție la standarde internaționale, cu ajutorul unei comisii multidisciplinare.

Aceasta a fost susținută de Dr. Ina Petrescu, medic primar Chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, doctor în științe medicale, Coordonator Centru Integrat pentru Reconstructa Mamara SUUB), însoțită de psihoterapeut Mirela Zivari, dr. Adriana Nica (medic primar ATI și manager Spitalul Universitar de Urgență București), dr. George Pariza (medic primar chirurgie generală cu specializare în chirurgie oncologică), dr. Sebastian Grădinari (medic primar chirurgie generală), Victoria Asanache – Navigator Medical, conf. dr. Paulina Popiu, manager Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”.

”Din păcate, multe femei se confruntă cu o multitudine de probleme în momentul diagnosticării cu un cancer la sân. Unora nu le sunt prezentate opțiunile după mastectomie, nu știu că pot face reconstrucția mamară sau, dacă știu, au senzația că se poate face numai în privat, iar aspectul financiar poate fi un factor demoralizator. Să nu mai vorbim de temerile pe care le au cu privire la recidivă, deși reconstrucția mamară nu are nicio influență asupra revenirii cancerului și prea puțini le oferă informațiile asupra acestui fapt. Acesta este motivul pentru care ne întâlnim luni: vrem să ajutăm femeile să își recapete feminitatea. Vrem să le oferim cât mai multe informații despre această procedură, unde se poate face și ce presupune, care sunt pașii, etc. Avem alături de noi psihoterapeuți, deoarece recuperarea psihologică este un pas important în lupta împotriva cancerului la sân și navigatori de pacienți care sunt capabili să îi ajute să ajungă acolo unde trebuie, când trebuie în acest sistem medical complex. Medicii vor vorbi despre această afecțiune deoarece chiar din momentul deciziei de a face mastectomia, o femeie poate beneficia de reconstrucție în același timp operator. Ea va elimina șocul lipsei sânului, o a doua anestezie generală, două perioade dificile de recuperare (a doua fiind pentru reconstrucție), de aici necesitatea soluționării cazurilor multidisciplinar. Desigur fiecare caz în parte e diferit, dar ne putem alinia standardelor internaționale fără doar și poate. ”, explică dr. Ina Petrescu.

Evenimentul a avut loc în preambulul Zilei Internaționale a Reconstrucției Mamare, marcată anual pe data de 16 octombrie. Pacientele cu cancer la sân care au trecut printr-o intervenție de reconstrucție mamară, dar și medicii (chirurgi generaliști, chirurgi plasticieni, psihoterapeuți) care le-au ajutat, au stat de vorbă cu femeile care au dorit să afle mai multe detalii despre pașii de urmat pentru a beneficia de o reconstrucție mamară, ce presupune aceasta și toate detaliile esențiale pentru a-și reîntregii trupul devastat de cancerul la sân. Din păcate, 9.000 de românce sunt diagnosticate anual cu cancer la sân, însă doar 2% ajung să își recapete feminitatea cu ajutorul reconstrucției mamare, unul dintre motive fiind lipsa de informare asupra acestei teme.

Acțiunea se încadrează în programul ”Muzeul Satului se implică” – sprijin pentru persoane cu dizabilități, persoane private de libertate, acțiuni caritabile, licitații pentru cauze nobile, copii și mame în dificultate, tinere talente, colectă cadouri de sărbători etc.

Date

14 oct. 2019
Terminat

Time

0:00 - 23:59

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului