Lada de zestre

Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti vă invită duminică, 25 septembrie 2022, la ora 14.00, la vernisajul expoziției Lada de Zestre. Evenimentul este dedicat Zilei Satului Românesc, sărbătorită în fiecare an în ultima duminică a lunii septembrie.

Lada de zestre nu este doar un obiect. Ea conține doruri, vise, moșteniri, culori, mireasma livezii și a câmpului înflorit, lacrimi, iubiri, apusuri și răsărituri, începutul și sfârșitul, anotimpuri și clipa.

Lada de zestre este un univers, este istoria acestui neam cu bucuriile și tristețile lui. Este oul primordial și îngerii ce ne însoțesc permanent.

Expoziția de față este o incursiune prin anotimpurile vieții. Lada de zestre, ca leit motiv, prezintă creația țărăncii românce din toate colțurile țării, pornind de la cele mai fine țesături, la covoare, de la cele mai spectaculoase cromatici la cele mai simple.

Cele peste 60 de obiecte expuse fac parte din colecțiile muzeului.

Expozitia va putea fi vizitată în perioada 25 septembrie – 30 octombrie 2022,  în Sala „Gheorghe Focșa” a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din Șoseaua Kiseleff nr. 28, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Date

25 sept. 2022 - 30 oct. 2022
Terminat

Time

9:00 - 19:00

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30

Organizator

MUZEUL NAȚIONAL AL SATULUI „DIMITRIE GUSTI”

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului