Home Evenimente - Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” Expoziții Temporare Lăzi de zestre în patrimoniul Muzeului Național al Satului Dimitrie Gusti

Lăzi de zestre în patrimoniul Muzeului Național al Satului Dimitrie Gusti

Muzeului Național al Satului Dimitrie Gusti vă invită joi, 11 mai, de la ora 12.00, la vernisajul expoziției Lăzile de zestre în patrimoniul Muzeului Național al Satului Dimitrie Gusti.

Lada de zestre nu este doar un obiect. Ea conține doruri, vise, moșteniri, culori, mireasma livezii și a câmpului înflorit, lacrimi, iubiri, apusuri și răsărituri, începutul și sfârșitul, anotimpuri și clipa.

Lada de zestre este un univers, este istoria acestui neam cu bucuriile și tristețile lui. Este oul primordial și îngerii ce ne însoțesc permanent.

Expoziția de față este o incursiune prin anotimpurile vieții, pornind de la cele mai fine țesături, la covoare, de la cele mai spectaculoase cromatici la cele mai simple, la obiecte și bineînțeles, la lăzile de zestre.

Cele peste 60 de piese expuse fac parte din colecțiile muzeului.

În cadrul vernisajului, va fi lansat volumul Lăzile de zestre din România, apărut la editura Mega din Cluj Napoca, în 2022, semnat de Rareș Dina și Corina Dina.

La eveniment vor fi prezenți, istorici, etnografi, cercetători.

Expozitia este deschisă în Sala Gheorghe Focșa până pe 10 septembrie 2023.

Date

11 mai 2023 - 10 sept. 2023
Terminat

Time

12:00 - 13:00

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" Șoseaua Kiseleff

Organizator

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti"

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului