Moștenire prin formă și culoare

Expozitie de obiecte de port si covoare

 6-14 iulie 2022, Sozopol

          „Femeia este al cincilea anotimp, în care natură se odihneşte, amintindu-şi toate florile primăverii, toate privighetorile verii, toţi strugurii toamnei şi toate ninsorile iernii”.

Este definiția pe care a dat-o femeii, unul dintre cei mai mari poeți români: Grigore Vieru.

Odihna naturii se regăsește în tot ceea ce a creat femeia româncă de-a lungul timpului: de la covoare, la broderii, la țesăturile pline de simboluri și culori.

Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti împreună cu Ambasada României la Sofia vă propun un un exercițiu de imaginație și admirație: între 6 și 14 iulie vă așteptăm să treceți pragul Centrului European pentru arte, meșteșuguri și tradiții locale din Sozopol pentru a regăsi clipa de genialitate a femeii românce în cele peste 100 de piese de port, covoare si podoabe prezente în expoziția Moștenire prin formă și culoare.  Vor fi etalate, pentru ilustrarea diversității  portului popular, un număr de 12 costume femeiești din mai multe zone etnografice ale țării. Alături de acestea publicul vizitator va avea ocazia să regăsească și o selecție de ii din principalele regiuni etnografice precum și marame, alături de o serie imagini de arhivă.

Evenimentul se înscrie în cea de-a a XVI-a ediție a Festivalului de Arte pentru Tineret “Muzele”.

Date

06 - 14 iul. 2022
Terminat

Time

Toată ziua

Locație

Centrul European pentru arte, meșteșuguri și tradiții locale din Sozopol

Organizator

MUZEUL NAȚIONAL AL SATULUI „DIMITRIE GUSTI”

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului