Muzeul Satului … în sărbătoare!

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită, între 1 și 5 decembrie 2021, la seria de evenimente intitulată   Muzeul Satului… în sărbătoare!

 Programul va debuta cu un târg cu obiecte și bucate tradiționale românești: de la păpuși la icoane, de la instrumente muzicale la vase din lut, de la colaci şi pâine cu maia, la miere, dulceaţă  cozonaci, murături, dulcețuri și zacuscă, sucuri naturale și siropuri de leac.

Cei mici sunt așteptați de 1 Decembrie să descopere frumosul meșteșugurilor populare în ateliere de creație. Ca în fiecare an, Asociația Tradiția Militară va fi prezentă și va susține pe aleile muzeului o demonstrație militară în uniforme de epocă.

Între 2 și 5 decembrie, va avea loc Târgul de cadouri de Moș Nicolae, când vă invităm să alegeți cadouri pentru cei dragi de la meșterii veniți din întreagă țară cu obiecte lucrate de ei. Cât timp părinții și bunicii vor alege cadourile, copiii vor putea participa fie la ateliere ce le sunt dedicate, unde vor deveni adevărați ucenici al lui Moș Crăciun învățând să realizeze decorațiuni pentru sărbătorile de iarnă, fie la teatrul de umbre unde le va fi prezentată Legenda lui Moș Nicolae.

Până să ajungă să pună fiecărui copil un dar în ghetuțe, Moș Nicolae (5 decembrie 2021) se va opri la bradul din Foaierul muzeului cu mici cadouri. Nu vor lipsi colindele în interpretarea Ansamblului Mlădițe ilfovene condus de binecunoscuții interpreți de muzică populară, Mărioara Man Gheorghe și Grigore Gherman.

Vă așteptăm cu drag!

Accesul se va face pe baza biletului de intrare și cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară impuse de situația actuală, inclusiv prezentarea certificatului verde și purtarea măștii de protecție pe tot parcursul vizitei (interior și exterior), conform HG nr. 1090/2021 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV-2.

PROGRAM: Program 1-5 decembrie 2021

Date

01 - 05 dec. 2021
Terminat

Time

8:00 - 18:00

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30

Organizator

MUZEUL NAȚIONAL AL SATULUI „DIMITRIE GUSTI”

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului