Noaptea Albastră a Autismului

Anul acesta, pentru că trebuie să stăm acasă, o să aprindem virtual lumina albastră a solidarității, pentru cei 30.000 de români care trăiesc în izolare din prima zi de viață. Sunt cei care trăiesc cu autismul. Sunt cei cu minți aparte. Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” este alături de campania Aprinde Albastrul Solidarității!

 

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului

• 2 aprilie este ziua în care, an de an, în toată lumea se marchează Ziua Internațională a Conștientizării Autismului.
• Printre cele mai vizibile activări este Light it blue – iluminarea clădirilor reper în culoarea albastră. În România evenimentul poartă numele de Noaptea Albastră a Autismului.
• 2 aprilie 2020 este o zi într-un context special, global. Prevenim răspândirea virusului Covid-19 prin distanțare socială și izolare la domiciliu.

 

Aprinde Albastrul Solidarității

• Peste 30 000 de persoane din România trăiesc cu autismul.
• În 2020, pe 2 aprilie, Help Autism propune să aprindem simbolic lumina în digital – locul care a devenit simbolic acasă pentru companii și instituții, și agora pentru noi toți. Rămânem astfel:
– solidari față de familiile persoanelor cu autism care sunt acum izolate la domiciliu,
– atenți la sănătatea lor pentru că o spitalizare este extrem de greu de gestionat pentru o persoană cu tulburare de spectru autist,
– conștienți că integrarea este în continuare departe de a fi o realitate în societatea românească, pozitivi că vom continua astfel să construim o Românie în care mințile aparte fac real parte din comunitate.

Date

02 apr. 2020
Terminat

Time

Toată ziua

Locație

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Șos. Kiseleff nr. 28-30, sector 1 Bucuresti, 011347 România

Organizator

MUZEUL NAȚIONAL AL SATULUI „DIMITRIE GUSTI”

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului