Home Evenimente - Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” Evenimente Culturale ORIGATA – TRADIȚIA JAPONEZĂ A ÎMPACHETĂRII CADOURILOR

ORIGATA – TRADIȚIA JAPONEZĂ A ÎMPACHETĂRII CADOURILOR

Origata sau arta japoneză a împachetării cadourilor este o disciplină puțin cunoscută în afara Japoniei. Principiile acestei arte cu vechi tradiții vor fi prezentate publicului din România, în premieră, de către designerul Nobuhiro Yamaguchi, fondatorul Origata Design Institute de la Tokyo, în cadrul a

două prelegeri urmate de ateliere care vor avea loc la București,

miercuri, 21 martie 2018, ora 14.00, la Casa Universitarilor (str. Dionisie Lupu 46) și

joi, 22 martie, ora 14.00, la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” (Șos. Kiseleff 30).

Nobuhiro Yamaguchi (născut în 1948) și-a început cariera lucrând în cadrul a două companii de design din Japonia. După câțiva ani de experiență și-a deschis propria sa firmă specializată în graphic design. În anul 2002 împreună cu alți trei colaboratori pune bazele Origata Design Institute în scopul promovării vechii tradiții Origata. Împreună cu soția sa, Midori Yamaguchi, care este la rândul său designer, au realizat o amplă serie de ateliere și demonstrații de popularizare a acestei arte și în afara Japoniei. Realizările lor sunt cunoscute și apreciate, fiind răsplătite cu numeroase premii. Pornind de la vechea cultură japoneză a împachetării cadourilor, Nobuhiro și Midori Yamaguchi împreună cu ceilalți membri ai Origata Design Institute au încercat să schimbe percepția publicului și modul de raportare la tradiție, cu scopul înnoirii formelor consacrate, prin crearea unui stil nou, modern, adaptat cerințelor esteticii contemporane.

Organizatorii celor două manifestări Origata de la București sunt Ambasada Japoniei în România și Japan Foundation în colaborare cu Universitatea din București, Facultatea de Limbi și Literaturi străine (Catedra de limba japoneză) și Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”.

 

  • Pentru prelegerea și atelierul de miercuri, 21 martie, ora 14.00, de la Casa Universitarilor-Sala de spectacole (str. Dionisie Lupu 46), înscrierile se fac la: dovleac@gmail.com până la data de 19 martie, ora 20.00.

Evenimentul se adresează în primul rând studenților Universității din București.

  • Pentru prelegerea și atelierul de joi, 22 martie, ora 14.00, de la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” (Șos. Kiseleff 30), înscrierile se fac la: culture@bu.mofa.go.jp până la data de 19 martie, ora 20.00.

  ============================================================

Reprezentanţii mass-media sunt bine-veniţi la acest eveniment!

Pentru detalii suplimentare contactaţi Ambasada Japoniei, tel: 021. 319.18.90/91

 

Date

22 mart. 2018
Terminat

Time

14:00 - 16:00

Locație

Sala de Sticlă

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului