Pași în timp

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită  la expoziția semnată de Nicu Dumitrescu (membru al Asociaţiei Filiala Artă Plastică, Religioasă şi Restaurare a Uniunii Artiştilor Plastici din România) – sculptură  și de Eliza Matica – pictură. Curatorul expozitiei este dr. Marius Tița, critic de artă.

”O expoziție de pictură și sculptură este definiția spectacolului vizual, într-un spațiul dat și magic. Clar și simplu, picturile Elizei Matica și sculpturile în sticlă și metal realizate de Nicu Dumitrescu susțin un discurs înălțător și puternic, cu mijloacele plastice în care excelează. 

Despre Nicu Dumitrescu am putea spune că desenează, colorat, translucid și cu transparențe, folosind sticla modelată și metalul adus în contururi potrivite. Totul este o metaforă, de la titlul lucrării, care se află în centrul discuției, la construcția subtilă și mereu reținută, pentru a genera impactul spiritual definitoriu. Spirit viu și dinamic, artistul are multe de spus dar în creația sa plastică cedează tribuna materialului spiritualizat, în formule filosofice și expresive. 

Pictura Elizei Matica este intens introspectivă, redă universuri umane complexe, relevând peisaje de dincolo de real. Mesajul artei sale este evident și susține fiecare pictură, fiecare construcție plastică dintre cele prezentate în expoziție. Nu este nimic comod, și nici nu poate fi când ni se pune în față o oglindă inteligentă. Vorbim de căutări, de angoase, de îndoieli, de aspirații, de dorințe, de vise,  într-un efort plastic menit să discearnă între opțiuni și nesfârșitele viziuni asupra realități”, dr. Marius Tița, critic de artă.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada  19 martie – 3 aprilie 2022, de miercuri până duminică, între orele 9:00 – 17:00, la Sala de Sticlă, Șos. Kiseleff, nr. 30, sector 1, București.

Date

19 mart. 2022 - 03 apr. 2022
Terminat

Time

9:00 - 17:00

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30

Organizator

Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului