PROMENADA INIMILOR

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 26 septembrie 2021, la Promenada Inimilor.  Proiectul, organizat de Clubul Rotary împreună cu Muzeul National al Satului ”Dimitrie Gusti”, Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii și susținut de CSM București și Clubul de Karate Generația Cheles, este un îndemn la sport, alimentație sănătoasa, viață activă și este dedicat Săptămânii Mondiale a Inimii, ce va avea loc în perioada 22 -29 septembrie 2021.

,,La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Dan Gaiţă, profesor de cardiologie și membru Rotary.

Clubul Rotary continuă și în 2021 programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil ce îşi propune ca în această perioadă atipică, să păstrăm un stil de viață cât mai sănătos, reamintind tuturor că activitatea fizică (cu respectarea distanțării), minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

Programul „Promenada Inimilor”, inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

Vă așteptăm așadar duminică, 26 septembrie 2021, la Scena din Satul Nou din incinta Muzeului Național al Satului ”Dimitrie Gusti” pentru  Promenada Inimilor!

Date

26 sept. 2021
Terminat

Time

10:00 - 12:00

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului