Restituiri- patrimoniu conservat si restaurat

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București organizează în perioada 1-3 noiembrie 2023 Conferința Națională de Conservare-Restaurare „Doina Darvaș” cu tema Restaurarea: investiție versus valoare câștigată, patrimoniu privat versus patrimoniu public.

Evenimentul, aflat la a XVII-a ediție,  reprezintă un prilej pentru specialiştii în cercetarea, conservarea şi restaurarea patrimoniului de a face schimb de experienţă şi de a prezenta cazuri reale, precum şi soluţii pentru problemele comune ale ocrotitorilor de bunuri culturale, asupra cărora dorim să atragem atenţia prin contribuţiile ştiinţifice selectate.

Conferința din acest an, cu acronimul CONScience 2023, cuprinde secțiunile: studii de caz în conservarea și restaurarea patrimoniului construit, strategii moderne în conservarea și restaurarea patrimoniului mobil,  cercetarea științifică de laborator.

Tot în cadrul evenimentului va avea loc, în Sala de Sticlă, pe 1 noiembrie, și deschiderea expoziției Restituiri- patrimoniu conservat si restaurat. Veți putea admira obiecte din colecțiile muzeului, conservate și restaurate în ultimii 10 ani și care au fost expuse în diverse expoziții din țară și străinatate, precum și fotografii din timpul restaurării unor case din muzeu.

Mai multe detalii: https://muzeul-satului.ro/; https://www.facebook.com/muzeulsatului

Date

01 nov. 2023 - 03 dec. 2023
Terminat

Time

9:00 - 17:00

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30

Organizator

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti"

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului