Home Evenimente Expoziții Temporare “Revenirea la Viață” Expoziție – relief ceramic

“Revenirea la Viață” Expoziție – relief ceramic

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” vă invită miercuri, 6 octombrie, de la ora 13.00, la vernisajul expoziției – relief ceramic “Revenirea la Viață” a artistului Claudiu Moldoveanu. Cele 36 de lucrări expuse transmit mesajul optimist al creatorului care, în ciuda faptului că este nevăzător, reușește să dea viață lutului și să îl facă să comunice.

Claudiu Marian Moldoveanu s-a născut pe 27 ianuarie 1971, în Codlea, județul Brașov. A lucrat ca lutier și sculptor în lemn. În urma unui accident, din  luna noiembrie a anului 2018 este nevăzător complet. A urmat un lung șir de căutări, de întrebări fără răspuns. Susținut de Despărţământul ASTRA “dr. Nicolae Căliman”, în august 2020 a descoperit modelarea lutului. Într-o colaborare amplă, cu încurajarea și sprijinul total al despărțământului, a pregătit  prima expoziție personală cu lucrări din ceramică. A fost o perioadă plină de provocări, cu momente de cumpănă, dar și cu satisfacții imense oferite de fiecare creație finalizată. Este un proiect unic, determinat de viziunea de perspectivă a despărțământului și de viziunea artistică  a creatorului, îngemănate intr-un crez și o atitudine pozitivă.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 6-31 decembrie 2021, în Casa Glod din incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Date

06 oct. 2021 - 31 dec. 2021
Terminat

Time

9:00 - 19:00

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30

Organizator

MUZEUL NAȚIONAL AL SATULUI „DIMITRIE GUSTI”

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului