Home Evenimente - Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” Expoziții Temporare Sărbătoarea breslei artiştilor plastici şi a restauratorilor

Sărbătoarea breslei artiştilor plastici şi a restauratorilor

Asociaţia Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a Uniunii Artistilor Plastici din România organizează în parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din București, Ziua Breslei creatorilor de artă religioasă și a restauratorilor.

Evenimentul va avea loc în data de 18 octombrie 2017, orele 13, de ziua patronului artelor frumoase, Sfantul Apostol și Evanghelist Luca.

La Biserica din Timișeni-Gorj din Muzeului Satului va avea loc o pomenire a membrilor breslei noastre trecuți în eternitate, pornind de la zugravii de subțire și sfârșind cu comemorarea întemeietorilor Sindicatului Artelor Frumoase, devenit Uniunea Artiștilor Plastici din România și a fondatorilor Asociației Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare. După pomenire va avea loc vernisajul expoziției de artă sacră a filialei, în sala H.H. Stahl.

În cadrul expoziției artiștii își propun să prezinte pe simezele Muzeului Satului din București, fărâme din tainele creațiilor lor, clipe de trăire duhovnicească, cristalizate pe pînză, sticlă, lemn sau în piatră. Lucrările artiștilor folosind instrumente plastice de manifestare atît de vaste, evocă prin linie, culoare, volum și simbolistică, inepuizabila forță creatoare contemporană, într-o vreme a prea puținului timp. Planșele cu pictură murală prezintă proiecte ce au înveșmîntat noile biserici construite, alături de proiectele de restaurare ce subliniază importanța conservării patrimoniului nostru cultural, împreună relevând adevărul știut, că prezentul se sprijină pe temelia trecutului.

Expoziția va include si lucrări ale tinerilor absolvenți ai secției de Arta Murala a Liceului Nicolae Tonitza, clasa profesorului Florian Mihăilescu.

În ansamblul său expoziția relevă implicarea membrilor atât în zona creației sacre și religioase cît și în domeniul riguros, științific al conservării și restaurării.

Relații și detalii suplimentare la tel.:  AFAPRR: 0763 618 358, 0723 500 359, 0723 847 454

MUZEUL SATULUI 021/317 91 03/ int. 178

Date

18 oct. 2017
Terminat

Time

10:00 - 18:00

Locație

Sala H.H Stahl
Şos. Kiseleff nr. 30

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului