Sărbătoarea Breslei la a VI-a ediție

AFAPRR- Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România organizează „Sărbătoarea Breslei”, începând din 2015, împreună cu Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, gazda și totodată partenerul său tradițional, cel mai vizitat obiectiv cultural din Bucureşti. Expoziția și vernisajul din 2021 vor avea loc în mediul online, datorită restricțiilor actuale impuse de autorități din cauza pandemiei.

Evenimentul este pilonul principal al expozițiilor filialei, alături de Anuala de artă religioasă și restaurare, găzduită de asemenea de Muzeu, în primăvară. Vernisajul la Sărbătoarea Breslei creatorilor de artă religioasă și a restauratorilor se desfășoară mereu pe 18 octombrie, în ziua praznicului Sf. Apostol și Evanghelist Luca(conform tradiției Bisericii, întemeietorul iconografiei și sfânt ocrotitor al iconografilor).

Expoziția poate fi vizitată la adresa web sarbatoarea-breslei.afaprr.ro și prin link de pe site-ul oficial al Muzeului Național al Satului “Dimitrie Gusti”.

Vor participa artişti plastici profesionişti – membri AFAPRR a UAP din România, precum și alți membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România din filialele bucureștene și teritoriale, studenți UNARTE, artiști și/sau restauratori din muzee, artişti plastici profesionişti cu activitate importantă în domeniul artelor vizuale sau al restaurării bunurilor culturale.

Evenimentul comemorativ și totodată de prăznuire va avea loc luni, 18 octombrie 2021, astfel: slujba de pomenire a „zugravilor de supțire”, artiştii plastici autori de artă religioasă şi restauratorii trecuți la cele veşnice se va oficia la Biserica Sf. Gheorghe-Grivița din București, în condițiile impuse de către autorități pe timpul pandemiei, având în vedere măsurile de prevenție COVID 19, iar ulterior vernisajul expoziției se va face online. Deschiderea filialei noastre AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România către ceilalţi artiști care fac parte din alte filiale (bucureștene și teritoriale) ale Uniunii Artiștilor Plastici din România: pictură, sculptură, grafică, arte decorative etc. este concretizată prin faptul că anual pe simeze sunt lucrări realizate în diverse tehnici, ale zecilor de artiști din filialele menţionate, evident alături de creatorii de artă religioasă și de restauratorii membri AFAPRR a UAP din România.

CURATORI: Irina Sava, Cristina Georgescu, Cristian Olteanu, Claudiu Victor Gheorghiu.

PARTENERI: Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Uniunea Artiștilor Plastici din România.

PARTENERI MEDIA: Intell News, Jurnalul- Bucureștiului ,,Le Petit Parisien”, Ultima Oră, TVR1, Radio România Antena Satelor, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Radio România Actualităti, Ziarul Lumina, Trinitas TV, Agerpres, Revista Vacanțe la Țară, Itsy Bitsy Fm.

Text și prezentare: Claudiu Victor Gheorghiu©, artist, membru titular AFAPRR, totodată consilier media și al CD al AFAPRR, membru al Consiliului Director al Visarta, în subsidiar jurnalist cultural, 16 octombrie 2021

Despre galeria online(sursa: sarbatoarea-breslei.afaprr.ro):

,, Galeria prezintă lucrări realizate de membri titulari şi stagiari ai Uniunii Artiştilor Plastici din România, studenți sau masteranzi UNARTE, precum şi restauratori din muzee, artişti plastici profesionişti cu activitate importantă în domeniul artelor vizuale sau al restaurării bunurilor culturale. În cadrul expoziției artiștii își propun să prezinte fărâme din tainele creațiilor lor, clipe de trăire duhovnicească, cristalizate pe pînză, sticlă, lemn sau în piatră. Lucrările artiștilor folosind instrumente plastice de manifestare atît de vaste, evocă prin linie, culoare, volum și simbolistică, inepuizabila forță creatoare contemporană, într-o vreme a prea puținului timp.”

Data

18 oct. 2021 - 31 dec. 2021
Expired!

Ora

09:00 - 19:00

Locație

On-line

Organizator

Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România

Other Organizers

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
aprilie

mai 2022

iunie
LU
MA
MI
JOI
VI
SA
DU
25
26
27
28
29
30
1
Events for 25 aprilie
Events for 26 aprilie
Events for 27 aprilie
Events for 28 aprilie
Events for 29 aprilie
Events for 30 aprilie
Events for 1 mai
2
3
4
5
6
7
8
Events for 2 mai
Events for 3 mai
Events for 4 mai
Events for 5 mai
Events for 6 mai
Events for 7 mai
Events for 8 mai
9
10
11
12
13
14
15
Events for 9 mai
Events for 10 mai
Events for 11 mai
Events for 12 mai
Events for 13 mai
Events for 14 mai
Events for 15 mai
16
17
18
19
20
21
22
Events for 16 mai
Events for 17 mai
Events for 18 mai
Events for 19 mai
Events for 20 mai
Events for 21 mai
Events for 22 mai
23
24
25
26
27
28
29
Events for 23 mai
Events for 24 mai
Events for 25 mai
Events for 26 mai
Events for 27 mai
Events for 28 mai
Events for 29 mai
30
31
1
2
3
4
5
Events for 30 mai
Events for 31 mai
Events for 1 iunie
Events for 2 iunie
Events for 3 iunie
Events for 4 iunie
Events for 5 iunie