Home Evenimente - Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” Educație muzeală Tabăra de creație „Vara pe uliță”, ediția a 30-a

Tabăra de creație „Vara pe uliță”, ediția a 30-a

Au început înscrierile la Tabăra de creaţie „Vara pe uliţă”!

 

În buna tradiţie a ultimilor  30 de ani, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în tabără între 11 iulie şi 5 august 2022. Tabăra include o paletă largă de activități prin care copiii își pot petrece vacanța de vară într-o atmosferă prietenoasă și rustică, ce amintește de curtea bunicilor de la țară. Scopul programului este de a insufla celor mici dragostea pentru tradiție și cultură și de a duce meșteșugurile tradiționale mai departe. Îmbinăm utilul cu plăcutul și sperăm ca participanții vor deveni mai responsabili și vor manifesta mai multă grijă pentru patrimoniul cultural național.

Timp de 4 săptămâni copiii vor lucra alături de meșteri populari din întreaga țară, care îi vor iniția în tainele meșteșugurilor populare: olărit, ţesut, croit-cusut-brodat, încondeiat ouă, confecționat păpuşi, măşti și podoabe populare, sculptat în lemn, pictat icoane pe lemn și pe sticlă, prelucrarea artistică a pielii, dansuri populare, modelaj în lut, confecționat jucării din lemn, împletituri sfoară, fotografie.

Atelierele se adresează copiilor de la 4 ani la 18 ani. Taxa de participare este de 300 de lei/participant/săptâmână/atelier și include și taxa de însoțitor pentru copii cu vârsta între 4 și 8 ani. Sunt acceptați 10 copii pe atelier.

Înscrierile au loc atât la sediul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, clădirea Arhondaric, Șos. Kiseleff nr. 28, de luni până joi, între orele 10:00 și 15:00, iar vineri între orele 10:00 și 13:00, cât și online, la adresa de email tabaravarapeulita@gmail.com

Pentru înscrierile online se trimite fişa de înscriere completată corect, însoţită de dovada plăţii (o copie după ordinul de plată) şi copie a certificatului de naştere. La înscrierile online sosite în weekend se răspunde în ziua de luni. Înscrierile sunt valabile numai când sunt confirmate pe email sau telefonic!

Vă rugăm ca, în momentul înscrierii, să parcurgeți Regulamentul de participare și lista de materiale necesare desfășurării fiecărui atelier.

 

Plata online se face folosind următoarele detalii:

 

BENEFICIAR: MUZEUL NAŢIONAL AL SATULUI „DIMITRIE GUSTI”, CUI 4754848, TREZORERIE SECTOR 1, BUCUREŞTI

CONT IBAN: RO64TREZ70120G331900XXXX

 

Vă informăm că mai avem locuri la atelierul de olărit DOAR în Săptămâna 4. Toate celelalte au fost ocupate. Vă sfătuim să vă grăbiți cu înscrierea, deoarece locurile se ocupă repede!

 

Săptămâna 1 ––- 11-15 iulie – 10 copii/atelier – 12 ateliere (olărit, modelaj în lut, ţesut, păpuşi, icoane pe lemn, icoane pe sticlă, podoabe populare, jucării din lemn, prelucrarea artistică a pielii, sculptură în lemn, măști populare, croit-cusut-brodat, modelaj în lut baby)

Săptămâna 2 ––- 18-22 iulie – 10 copii/atelier – 11 ateliere (olărit, modelaj în lut, ţesut, păpuşi, icoane pe lemn, icoane pe sticlă, podoabe populare, jucării din lemn, dansuri populare, modelaj în lut baby, bricolaj baby)

Săptămâna 3 ––- 25-29 iulie – 10 copii/atelier – 11 ateliere (olărit, modelaj în lut, ţesut, păpuşi, icoane pe sticlă, icoane pe lemn, podoabe populare, fotografie, artă medievală, modelaj în lut baby, bricolaj baby)

Săptămâna 4 ––- 1-5 august – 10 copii/atelier – 13 ateliere (olărit, modelaj în lut, ţesut, păpuşi, măști populare, icoane pe lemn, icoane pe sticlă, podoabe populare, încondeiat ouă, sculptură în lemn, împletituri sfoară, modelaj în lut baby, bricolaj baby)

Descarcare FORMULARE:

Fisa de inscriere

Regulamentul de participare

Lista materiale necesare

Mai multe detalii la tel. 021 317 9103/ interior 190, tabaravarapeulita@gmail.com

Date

11 iul. 2022 - 05 aug. 2022
Terminat

Time

Toată ziua

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30
Categorii

Organizator

MUZEUL NAȚIONAL AL SATULUI „DIMITRIE GUSTI”

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului