Tabăra medievală, ediția a 3-a
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și Asociația pentru Promovarea Istoriei și Artei Medievale – Lupus Dacus vă invită la cea de-a treia ediție a Taberei medievale. Timp de o săptămână, în perioada 25-29 iulie 2022, copiii vor învăța despre arta medievală printr-o serie de activități tematice:
- Tir cu arcul
- Muzică medievală instrumentală
- Povești și basme medievale
Tabăra se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani, numărul locurilor fiind limitat la 40 de participanți. Înscrierile au loc atât la sediul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, clădirea Arhondaric, Șos. Kiseleff nr. 28, de luni până joi, între orele 10:00 și 15:00, iar vineri între orele 10:00 și 13:00, cât și online, la adresa de email tabaravarapeulita@gmail.com. Costul participării este de 300 de lei/ copil. Plata se face în contul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”:
BENEFICIAR: MUZEUL NAŢIONAL AL SATULUI „DIMITRIE GUSTI”, CUI 4754848, TREZORERIE SECTOR 1, BUCUREŞTI
CONT IBAN: RO64TREZ70120G331900XXXX
Pentru înscriere online se trimite la adresa de email de mai sus:
- Numele și prenumele copilului
- Vârsta
- Adresa de domiciliu
- Numărul de telefon al însoțitorului
- Dovada plății (copie a ordinului de plată)
- Copie a certificatului de naștere
La înscrierile online sosite în weekend se răspunde în ziua de luni. Înscrierile sunt valabile numai când sunt confirmate pe email sau telefonic!
Vă rugăm ca, în momentul înscrierii, să parcurgeți Regulamentul de participare.
La finalul Taberei medievale va avea loc un concert susținut de membrii formației Lupus Dacus, împreună cu participanții, și o paradă prin muzeu.
Mai multe detalii la tel. 021 317 9103/ interior 190, tabaravarapeulita@gmail.com.
Asociația pentru Promovarea Istoriei și Artei Medievale – Lupus Dacus are menirea de a promova în primul rând arta și muzica medievală românească, dar și europeană. Asociația s-a dezvoltat an de an, pas cu pas, ajungând ca la 18 ani de activitate, pe care i-a împlinit pe 1 iulie 2020, să aibă câțiva piloni importanți.
Lupus Dacus este un grup profesionist de muzică veche, în jurul căruia s-a dezvoltat APIAM – Lupus Dacus. Are peste 520 de concerte în toate colțurile României, dar și în străinătate.
La Muzeul Satului vor fi prezenți în perioada 25-29 iulie 2022 – Andrei Moț, Cristi Vețan, Tavi Logoș.
Proiecte:
Lupus Dacus Simfonic
Este unicul proiect simfonic din muzica veche românească. Colaborează cu muzicieni de la Opera Națională Română din Timișoara și Filarmonica Banatul din Timișoara. Dirijori – Lect. univ. dr. Cosmin Hărșian și Cezar Verlan, dirijor secund al Corului Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin din București.
Expoziția Medievalum
O colecție de peste 1000 de obiecte specifice Evului Mediu românesc și european, obiecte ce pot fi prezentate oriunde în țară și străinătate (tunuri mari cu roți, tunuri de asalt, săbii, spade, platoșe, coifuri, cămăși și glugi de zale, scuturi, sulițe și o colecție frumoasă de obiecte din filmele istorice românești Dacii, Mihai Viteazul și Nemuritorii).
Instrumente muzicale
O colecție de peste 300 de instrumente muzicale, dintre cele mai variate, unele chiar unice, pentru un plus de culoare în concertele și atelierele pe care le susține.