Home Evenimente Expoziții Temporare Tablou de centenar – Constantin Dipșe

Tablou de centenar – Constantin Dipșe

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită miercuri 20 septembrie 2017, ora 16.30, în sala Gheorghe Focșa la vernisajul expoziției Tablou de centenar – Constantin Dipșe.

 

Evenimentul, dedicat împlinirii a 100 de ani de la nașterea pictorului Constantin Dipșe (n. 1917 – d. 2010), oferă vizitatorilor prilejul întâlnirii și cunoașterii creației sale, susținută de obiecte, documente și filme biografice. Alături de cele mai cunoscute picturi ale lui Constantin Dipșe vor fi prezentate şi lucrări ce nu au fost niciodată expuse publicului.

Constantin Dipșe s-a născut la Şurdeşti, Maramureş, în 26 septembrie 1917. În 1940 s-a refugiat la Bucureşti, unde a creat timp de 70 de ani. Format la şcoala maeştrilor Nicolae Dărăscu şi Camil Ressu de la Academia de Arte Frumoase din Bucureşti, Constantin Dipşe este unul dintre primii membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România. A avut o activitate expoziţională impresionantă – pictură de şevalet și desen, a realizat lucrări de referinţă în arta monumentală – frescă și mozaic, precum şi ilustraţie de carte. S-a impus ca artist cu un stil bine definit, recognoscibil în orice împrejurare, caracteristicile inconfundabile fiind talentul lui de desenator şi harul care-l plasează între cei mai de seamă colorişti din arta românească. Pictura lui Constantin Dipșe bucură ochiul şi spiritul, transmiţând un mesaj legat de valorile naţionale.

 

Expoziția va fi deschisă în perioada 20 septembrie – 8 octombrie 2017 în sala Gheorghe Focșa, din Șos. Kiseleff nr. 28 și poate fi vizitată luni – 9.00 – 17.00, marti – duminică 10.00 – 18.00.

Date

20 sept. 2017 - 08 oct. 2017
Terminat

Time

9:00 - 19:00

Locație

Sala Gheorghe Focșa
Şos. Kiseleff nr. 28

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului