Târgul de Sfântul Dumitru

În perioada 22 – 27 octombrie 2021 la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” va avea loc ”Târgul de Sfântul Dumitru”, eveniment de tradiție și marcă înregistrată la OSIM, care își propune refacerea atmosferei vechilor târguri care aveau loc în preajma marilor sărbători religioase – Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir și Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor.

Pe toată durata celor șase zile vizitatorii vor avea ocazia să târguiască, să ia parte la spectacole de muzică și dans, lansări de carte, ateliere de creație și demonstrații meșteșugărești, realizate de creatori populari veniți la muzeu din toate colțurile țării.

În data de 22 octombrie, începând cu ora 13:00, doritorii vor putea descoperi frumosul meşteşugurilor populare în ateliere de creaţie: opincărit, țesut și podoabe populare. De asemenea, în ziua de 23 octombrie, începând cu ora 14:00, veți putea afla tainele icoanelor pe sticlă, a prelucrării lemnului, a apiculturii și a pregătirii murăturilor. Înscrierile la ateliere au loc la adresa de email programe.culturale@muzeul-satului.ro și în urma achitării unei taxe de înscriere. Din cauza situației epidemiologice actuale la un atelier va fi permisă înscrierea a cel mult 8 participanți.

În data de 26 octombrie, când este prăznuit Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, care este și ocrotitorul spiritual al Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, la Biserica Turea din Satul Nou va avea loc Sfânta Liturghie. Slujba va fi urmată de un concert susținut de Corul de Copii și Tineret „Symbol” al Patriarhiei Române. Tot în această zi va avea loc vernisajul expoziției „Eclectica”, organizată împreună cu Asociația ASESTEMUR din Murcia, Spania. Expoziția face parte din cadrul proiectului „Periplu spațial și temporal de la Levantele occidental la cel balcanic”.

Accesul la târg se face prin achiziționarea biletului de intrare și cu respectarea tuturor regulilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, printre care și obligativitatea purtării măștii de protecție pe tot parcursul vizitei (interior și exterior), conform HG nr. 1090/2021 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților ı̂n condiții de siguranță sanitară.

 Program târg:

22 – 24 octombrie 2021 – 9.00 – 19.00

25 – 27 octombrie 2021 – 9.00 – 17.00

Preț bilete:

20 lei/adult, 10 lei/pensionar, 5 lei/elev-student

*Ultimul bilet se eliberează cu jumătate de oră înainte de închiderea muzeului

Plată on-line: https://muzeul-satului.ro/buletin-informativ/plata-biletelor-si-ghidajelor-ticket-and-guided-tours-payement/

Înscrieri pentru atelierele de creație:

programe.culturale@muzeul-satului.ro

021 317 91 03/int. 190

Slujba religioasă:

Marți, 26 octombrie 2021, ora 9.00, Biserica Turea – Satul Nou

Loader
Loading…

EAD Logo
Taking too long?

Reload Reload document

|

Open Open in new tab

Download [388.15 KB]

 

 

Date

22 - 27 oct. 2021
Terminat

Time

9:00 - 19:00

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30

Organizator

MUZEUL NAȚIONAL AL SATULUI „DIMITRIE GUSTI”

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului