Târgul pâinii

Vă invităm în perioada 23-24 iulie 2022 la “Târgul de pâine la seceratul grâului”. Este un eveniment care ne va aduce împreună în jurul unei felii de pâine. „În lume există oameni atât de înfometați, încât nu există altă formă prin care îl pot găsi pe Dumnezeu decât într-o felie de pâine”, spunea Mahatma Ghandi.
„Pâinea, un element definitoriu în civilizația umană. Așa cum s-a născut o civilizație a orezului, tot astfel avem o civilizație a grâului în care pâinea joacă rolul central. Cerealele și pâinea au modelat de mii de ani viețile oamenilor, că bază indispensabilă a existenței umane, a culturii și civilizației. Știm cu toțîi că dincolo de întrebuințarea să că aliment de bază în istoria popoarelor, pâinii ii sunt atribuite valențe divine, în credința iudaică și creștină, această fiind asociată cu însăși Viața. «Pâinea noastră cea spre ființă» face parte din rugăciunea Tatăl Nostru, rostită cu speranță de milioane de oameni care împărtășesc aceeași credință”, declara conf. univ. dr. Paula Popoiu, managerul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”.
Vom afla împreună tradițiile popoarelor în ceea ce privește cultivarea grâului și realizarea pâinii de la reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în România, de la reprezentanții uniunilor minorităților naționale, brutari, meșteri artizani.
Nu vor lipsi muzica, dansul și voia bună.
Vă așteptăm cu drag!

Date

23 - 24 iul. 2022
Terminat

Time

Toată ziua

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30

Organizator

MUZEUL NAȚIONAL AL SATULUI „DIMITRIE GUSTI”

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului