Vin Floriile cu soare si soarele cu Florii

Vă invităm să vă alăturați evenimentelor de primăvară la târgul de Florii, care se va desfășura în zilele de 8 și 9 aprilie 2023, intitulat „Vin Floriile cu Soare și Soarele cu Florii”. În afară de tradiționalul târg al meșterilor populari, cei care trec pragul muzeului în această perioadă vor putea participa la diverse activități: lansare de carte, demonstrație de încondeiat ouă de Paști, demonstrație de bătut toaca, spectacol de pricesne și multe altele.

În Sala Victor Ion Popa vor evolua artiști și ansambluri de muzică populară românească precum Ion Crețeanu, Narcisa Băleanu, Florin Pârlan, Maria Băndoiu, Gabriel Dumitru, Florin Ologeanu, Ansamblul Fluierașii din Merișani, Ansamblul Călușarii din Piatra Olt. Duminică, începând cu ora 14:00, pe alile muzeului va cânta Fanfara din Telciu, Bistrița-Năsăud.

Cei interesați de povești vor putea participa la atelierul de storytelling organizat de autoarea Cristina Andone, membru al asociației De Basm (Asociaţia Scriitorilor pentru Copii şi Adolescenţi din România) și unul dintre cei mai titrați autori de cărți pentru copii. Mai multe detalii, aici: https://muzeul-satului.ro/events/o-poveste-pentru-fiecare-atelier-de-storytelling/.

Deoarece a mai rămas doar o săptămână până la Sărbătorile pascale, Părintele Gruia Mihail Zamfirescu ne va vorbi despre semnificația Paștilor, cel mai important praznic din calendarul creștin. Duminică, 9 aprilie, începând cu ora 9:00, la Biserica Turea din Satul Nou va avea loc Sfânta Liturghie de Florii.

La ediția de anul acesta a târgului vom avea alături de noi și elevi de la două școli din țară, care vor comercializa obiecte handmade, banii obținuți fiind direcționați către cauze nobile. E vorba de Şcoala Gimnazială „Prof. Constantin Dincă” din com. Ulmeni, jud. Buzău și Școala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu” din București. Mai multe detalii: https://muzeul-satului.ro/events/vin-floriile-cu-soare-si-soarele-cu-florii-6/.

 

Vă așteptăm cu drag!

 

Date

08 - 09 apr. 2023
Terminat

Time

9:00 - 17:00

Locație

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Șos. Kiseleff nr. 28-30, sector 1 Bucuresti, 011347 România

Organizator

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti"

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului