Home Evenimente - Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” Expoziții Temporare Ziua Internaţională a Turismului sărbătorită la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”

Ziua Internaţională a Turismului sărbătorită la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”

Ziua Internaţională a Turismului sărbătorită la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”

 

ANTREC România și Revista ”Vacanțe la țară” în colaborare cu Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” și organizează joi, 24 septembrie 2020 un eveniment ce marchează  Ziua Internaţională a Turismului*.

Evenimentul iniţitiat de Organizaţia Mondială a Turismului şi sărbătorit pe tot globul, are ca temă pentru anul 2020 – „Turismul şi Dezvoltarea Rurală”. Anul acesta, marcarea acestei importante date se face într-un spaţiu reprezentativ pentru tema acestui an, în aer liber, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, în „Şura Bancu”, joi, 24 Septembrie 2020, ora 14.00.

Vor deschide evenimentul domnul Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism și doamna conf. univ. dr. Maria Stoian, fondator ANTREC România.

Va fi deschisă expoziția de fotografie ”Vacanțe în România rurală. Oameni, locuri, destine” al cărui autor este Cristina Catană, redactor șef al revistei ”Vacanțe la țară” și va fi un bun prilej pentru schimb de opinii, într-un mediu informal, alături de profesionişti şi prieteni ai turismului.

Evenimentul este organizat respectând regulile impuse de Ministerul Culturii, prin Ordinul nr. 3142/1495/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii.

 

* În fiecare an, la 27 septembrie, un număr de 158 de ţări, şase teritorii şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO), agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite, sărbătoresc Ziua Mondială a Turismului. Sărbătorirea la 27 septembrie a unei Zile Mondiale a Turismului a fost stabilită în cadrul sesiunii Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Turismului din septembrie 1979, de la Torremolinos (Spania), zi în care se aniversează şi adoptarea statutului UNWTO (1970).

 Ziua mondială a turismului a fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în anul 1980. UNWTO a dorit ca prin organizarea diferitelor evenimente cu acest prilej să atragă atenţia opiniei publice asupra importanţei de ordin social, cultural, politic şi economic a turismului.

 Reprezentanţii UNWTO stabilesc o temă anuală de dezbatere şi o ţară gazdă în fiecare an, punând astfel în prim-plan probleme de actualitate. Tema propusă pentru 2020 este „Turismul şi dezvoltarea rurală” conform http://wtd.unwto.org.

Date

24 sept. 2020
Terminat

Time

14:00 - 15:00

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30

Organizator

MUZEUL NAȚIONAL AL SATULUI „DIMITRIE GUSTI”

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului