Home Evenimente - Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” Evenimente Culturale Ziua Rusiei la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”

Ziua Rusiei la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”

Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură şi Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, cu sprijinul Guvernului regiunii Iaroslavl și a Filarmonicii de stat din Iaroslavl organizează în data de 8 iunie 2019 o serie de evenimente festive dedicate celebrării zilei naționale a Federației Ruse – “Ziua Rusiei”. 

Programul festiv include o gamă largă de evenimente culturale și de divertisment care vor avea loc în mai multe locaţii de pe teritoriul Muzeului Național al Satului din București.

Invitații ruși de onoare cu ocazia  “Zilei Rusiei 2019” – fac parte dintr-o delegație sosită din regiunea Iaroslavl, delegaţie condusă de Natalia Vladimirovna Kosihina – membru al Consiliului Federației, reprezentant al regiunii Iaroslav în Consiliul Federaţiei de pe lîngă Adunarea Federală a Federaţiei Ruse. Sînt invitaţi de asemenea membrii ansamblului folcloric “Serpantin” precum și reprezentanți ai meșteșugurilor folclorice – “Atelierul cadourilor” și compania “Olimp”.

De mai bine de 20 de ani, artiștii Centrului de Conservare și Dezvoltare a Tradițiilor Populare “Casa lui Berendei” – “Atelierul cadourilor” de la Pereslavl-Zalesski, păstrează cu grijă bogatul patrimoniu artistic al meşterilor regiunii Iaroslavl, sunt realizate exclusiv manual, în conformitate cu tehnologia tradițională, produse de meșteșugurile de artă populară – “Berendeika”. Berendeika este o figurină sculptată în lemn, reprezentînd oameni și animale, care se vindeau din cele mai vechi timpuri la târguri şi iarmaroace. Berendeika modernă este o renaștere a tradițiilor poporului rus, care pune în valoare originalitatea acestor tradiţii.

Compania “Olimp” va prezenta tradiţionalele jucarii din lemn pictate în stil tipic rusesc, iar ansamblul “Serpantin” îi va încânta pe spectatori cu programul de folclor rusesc.

Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură, cu participarea voluntarilor de la Universitatea Bucureşti şi de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” va prezenta un spectacol interactiv intitulat “Roata istoriei”.

Cu sprijinul Comunitatii ruşilor lipoveni din Romȃnia, la festivităţi  va participa şi ansamblul de dans popular al tinerilor din Tulcea “Molodţi” care va prezenta publicului dansuri populare ruseşti pline de temperament.

De asemenea, în cadrul programului vor fi degustate bucate tradiționale rusești, va putea fi vizitată o expoziție cu vânzare de şaluri de Pavlovo-posadsk și de suvenire rusești, se vor pune în scenă basme de Puşkin și fabule de Krîlov, se vor desfăşura diverse concursuri pentru adulți și copii.

Programul concertului va fi, de asemenea, completat spectacole ale ansamblurilor creative ale compatrioților din România “Belka-Strelka” și ale elevilor de la cursurile școlii pentru copii Kiselev din cadrul Centrului Rus de Ştiință și Cultură -grup de copii “Siurpriz”.

Hanul „La Bariera” Muzeului Satului va pune la dispoziția gustări și vânzări ale tradiționalelor produse rusești.

Deschiderea solemnă a festivităţilor cu ocazia “Zilei Rusiei” va avea loc sâmbătă, 8 iunie 2018, la ora 10:00 la Muzeul Satului “Dimitrie Gusti”.

Vă aşteptăm!

Parteneri: comunitatea ruşilor-lipoveni din România, Guvernul regiunii Iaroslavl, Asociația “Rețeaua culturală”, Asociația “Lumea noastră”, Asociația “Artviva’, Liceul de coreografie ”Floria Capsali”, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale”, Facultatea de limbi si literaturi straine a Universității București, Hanul „La bariera” Muzeul Satului!

Date

08 iun. 2019
Terminat

Time

10:00 - 16:00

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului